Je homepage en startpagina instellen

Je kunt Google Chrome zo instellen dat een bepaalde pagina wordt geopend als homepage of startpagina. De twee pagina's zijn niet hetzelfde, tenzij je instelt dat ze hetzelfde moeten zijn.

• De startpagina is de pagina die wordt weergegeven als je Chrome opent op je apparaat.
  • Je homepage is de pagina die wordt weergegeven als je op Homepage Home klikt.

Als je startpagina, homepage of zoekmachine plotseling is gewijzigd, heb je mogelijk ongewenste software. Lees wat je moet doen om malware van je apparaat te verwijderen en je instellingen te herstellen.

Je startpagina instellen

Je kunt instellen welke pagina of pagina's worden weergegeven als je Chrome opent op je computer.

Een nieuw tabblad openen

Je kunt Chrome laten weten dat je een nieuw tabblad wilt openen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer De pagina 'Nieuw tabblad' openen onder 'Bij opstarten'.

Standaard bevat het nieuwe tabblad het Google-logo, een zoekbalk en miniaturen voor je meest bezochte pagina's. Je kunt ook een leuk thema kiezen voor de pagina 'Nieuw tabblad'.

Doorgaan waar je gebleven was

Je kunt Chrome instellen om de pagina's die je het laatst hebt bezocht, opnieuw te openen.

Op een computer:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer Doorgaan waar je gebleven bent onder 'Bij opstarten'.

Je cookies en gegevens worden opgeslagen, dus alle websites waar je was ingelogd (zoals Gmail), kunnen opnieuw worden geopend. Als je niet automatisch bij deze pagina's wilt inloggen, volg je de onderstaande stappen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Cookies en andere sitegegevens.
  4. Schakel Cookies en sitegegevens wissen wanneer je Chrome sluit in.

Op een Chromebook: Druk op Ctrl + Shift + t om je pagina's opnieuw te openen als je inlogt.

Een specifieke reeks pagina's openen

Je kunt Chrome laten weten dat je een bepaalde webpagina wilt openen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer Een specifieke pagina of reeks pagina's openen onder 'Bij opstarten'.
    • Klik op Een nieuwe pagina toevoegen. Geef het webadres op en klik op Toevoegen.
    • Klik op Huidige pagina's gebruiken.

Als je je pagina's wilt updaten, klik je aan de rechterkant van een pagina op Meer Meer en dan Bewerken of Verwijderen.

Problemen met je startpagina of homepage

Als je een computer gebruikt en een homepage of startpagina te zien krijgt die je niet zelf hebt ingesteld, staat er mogelijk malware op je computer. Lees hoe je ongewenste wijzigingen aan Chrome kunt blokkeren.

Als je een Chromebook op het werk of op school gebruikt, kan je netwerkbeheerder je startpagina('s) of homepage voor je kiezen. In dat geval kun je ze niet wijzigen. Neem contact op met je beheerder voor meer informatie.

Je homepage kiezen

Je kunt zelf bepalen welke pagina wordt weergegeven als je op Homepage Home klikt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Knop 'Homepage' weergeven onder Vormgeving in.
  4. Kies onder 'Knop 'Homepage' weergeven' of je de pagina 'Nieuw tabblad' of een aangepaste pagina wilt gebruiken.

De knop 'Homepage' wordt links van de adresbalk weergegeven.

De instellingen van Chrome zoals u ze wilt

Bekijk hoe u Chrome kunt aanpassen en de Chrome-instellingen kunt wijzigen.