Uw startpagina en opstartpagina instellen

U kunt Google Chrome zo instellen dat een bepaalde pagina wordt geopend als startpagina of opstartpagina. De twee pagina's zijn niet hetzelfde, tenzij u instelt dat ze hetzelfde moeten zijn.

• De opstartpagina is de pagina die wordt weergegeven wanneer u Chrome opent op uw computer.
  • Uw homepage is de pagina die wordt weergegeven wanneer u op Homepage De startpagina openen klikt.

Als uw opstartpagina, startpagina of zoekmachine plotseling is gewijzigd, heeft u mogelijk ongewenste software. Lees wat u moet doen om malware van uw computer te verwijderen en uw instellingen te herstellen.

Uw startpagina instellen

U kunt instellen welke pagina of pagina's worden weergegeven wanneer u Chrome opent op uw computer.

Een nieuw tabblad openen

U kunt Chrome laten weten dat u een nieuwe tabbladpagina wilt openen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Selecteer De pagina 'Nieuw tabblad openen' onder 'Bij opstarten'.

Standaard bevat het nieuwe tabblad het Google-logo, een zoekbalk en miniaturen voor uw meest bezochte pagina's. U kunt ook een leuk thema kiezen voor uw nieuwe tabbladpagina.

Doorgaan waar u gebleven was

U kunt Chrome laten weten dat u dezelfde pagina's die u bekeek toen u het programma afsloot, opnieuw wilt openen.

Op een computer

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Selecteer Doorgaan waar je gebleven was onder 'Bij opstarten'.

Uw cookies en gegevens worden opgeslagen, dus alle websites waar u was ingelogd (zoals Gmail), worden opnieuw geopend. Volg de onderstaande stappen als u niet automatisch wilt worden ingelogd bij deze pagina's:

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Cookies.
  6. Schakel Lokale gegevens alleen bewaren totdat je je browser sluit in.

Op een Chromebook: druk op Ctrl + Shift + T om uw pagina's opnieuw te openen.

Een specifieke reeks pagina's openen

U kunt Chrome laten weten dat u een bepaalde webpagina wilt openen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Selecteer Een specifieke pagina of een reeks pagina's openen onder 'Bij opstarten'.
    • Klik op Een nieuwe pagina toevoegen. Geef het webadres op en klik op Gereed.
    • Klik op Huidige pagina's gebruiken.

Als u uw pagina's wilt updaten, klikt u aan de rechterkant van een pagina op Meer Meer en vervolgens Bewerken of Verwijderen.

Problemen met uw startpagina of homepage

Als u een computer gebruikt (niet een Chromebook) en een homepage of startpagina te zien krijgt die u niet zelf heeft ingesteld, staat er mogelijk malware op uw computer. Lees hoe u ongewenste wijzigingen aan Chrome kunt blokkeren.

Als u een Chromebook op het werk of op school gebruikt, kan uw netwerkbeheerder uw startpagina('s) of homepage voor u kiezen. Zo ja, dan kunt u ze niet wijzigen. Vraag uw beheerder om hulp.

Uw homepage kiezen

U kunt zelf bepalen welke pagina wordt weergegeven wanneer u op Homepage De startpagina openen klikt.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Schakel Knop 'Homepage' weergeven onder Vormgeving in.
  4. Kies onder 'Knop 'Homepage' weergeven' of u de pagina 'Nieuw tabblad' of een aangepaste pagina wilt gebruiken.

De knop Homepage wordt links van de adresbalk weergegeven.

De instellingen van Chrome zoals u ze wilt

Bekijk hoe u Chrome kunt aanpassen en de Chrome-instellingen kunt wijzigen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.