Je homepage en startpagina instellen

Je kunt Google Chrome zo aanpassen dat een bepaalde pagina wordt geopend als homepage of startpagina. Deze 2 pagina's zijn niet hetzelfde, tenzij je instelt dat ze hetzelfde moeten zijn.

• De startpagina is de pagina die wordt getoond als je Chrome opent op je apparaat.
  • Je homepage is de pagina waar je naartoe gaat als je op Homepage Home klikt.

Als je startpagina, homepage of zoekmachine plotseling is gewijzigd, heb je misschien ongewenste software. Meer informatie over hoe je de browserinstellingen reset

Je startpagina instellen

Je kunt instellen welke pagina of pagina's worden weergegeven als je Chrome opent op je computer.

Een nieuw tabblad openen
Je kunt instellen dat Chrome een pagina Nieuw tabblad opent als je een nieuw venster opent.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer links de optie Bij opstartenen dan De pagina Nieuw tabblad openen.
Je kunt de pagina Nieuw tabblad aanpassen met:
  • Je snelkoppelingen
  • Verschillende thema's
Meer informatie over hoe je de pagina Nieuw tabblad aanpast
Doorgaan waar je gebleven was

Je kunt Chrome instellen om de pagina's die je het laatst hebt bezocht, opnieuw te openen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer links de optie Bij opstartenen dan Doorgaan waar je gebleven was.

Je cookies en gegevens worden opgeslagen, dus alle websites waarop je was ingelogd, worden opnieuw geopend. Als je niet automatisch bij deze pagina's wilt inloggen, volg je de stappen hieronder:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer links de optie Privacy en beveiliging en dan Site-instellingen en dan Aanvullende contentinstellingen.
  4. Selecteer Sitegegevens op het apparaat.
  5. Zet Gegevens die sites op je apparaat hebben opgeslagen verwijderen als je alle vensters sluit aan.
Een specifieke reeks pagina's openen

Je kunt Chrome laten weten dat je een bepaalde webpagina wilt openen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer Een specifieke pagina of reeks pagina's openen onder Bij opstarten.
  4. Je hebt de volgende opties:
    • Selecteer Een nieuwe pagina toevoegen.
      1. Voer het webadres in.
      2. Selecteer Toevoegen.
    • Selecteer Huidige pagina's gebruiken.

Tip: Als je je pagina's wilt updaten, selecteer je rechts Meer Meer en dan Bewerken of op Verwijderen.

Problemen met je startpagina of homepage

Als je op je computer een homepage of startpagina vindt die je niet zelf hebt ingesteld, staat er misschien malware op je computer. Meer informatie over hoe je ongewenste advertenties, pop-ups en malware verwijdert

Als je een Chromebook op het werk of op school gebruikt, kan je netwerkbeheerder de startpagina('s) of homepage voor jou kiezen. In dat geval kun je ze niet wijzigen. Neem contact op met je beheerder als je hulp nodig hebt.

Je homepage kiezen

Je kunt zelf bepalen welke pagina verschijnt als je Homepage Home selecteert.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Zet Homepage-knop tonen onder Vormgeving aan.
  4. Kies onder Homepage-knop tonen of je de pagina Nieuw tabblad of een aangepaste pagina wilt gebruiken.

Tip: Je vindt Homepage Home links van de adresbalk.