Uw startpagina en opstartpagina instellen

U kunt Google Chrome zo instellen dat een bepaalde pagina wordt geopend als startpagina of opstartpagina. De twee pagina's zijn niet hetzelfde, tenzij u instelt dat ze hetzelfde moeten zijn.

• De opstartpagina is de pagina die wordt weergegeven wanneer u Chrome opent op uw computer.
  • Uw startpagina is waar u naartoe gaat wanneer u op de knop Startpagina klikt: Home button of Open the home page.

Als uw opstartpagina, startpagina of zoekmachine plotseling is gewijzigd, heeft u mogelijk ongewenste software. Lees wat u moet doen om malware van uw computer te verwijderen en uw instellingen te herstellen.

Uw startpagina instellen

U kunt instellen welke pagina of pagina's worden weergegeven wanneer u Chrome opent op uw computer.

Een nieuw tabblad openen

U kunt Chrome instellen om een nieuw tabblad te openen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat u ziet: Menu Chrome menu of Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, klikt u op de link 'Geavanceerde instellingen weergeven' onder aan de pagina.)
  4. Selecteer De pagina 'Nieuw tabblad openen' onder 'Bij opstarten'.

Standaard bevat het nieuwe tabblad het Google-logo, een zoekbalk en miniaturen voor uw meest bezochte pagina's. U kunt ook een leuk thema kiezen voor uw nieuwe tabbladpagina.

Doorgaan waar u gebleven was

U kunt Chrome instellen om de pagina's die u het laatst heeft bezocht opnieuw te openen.

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat u ziet: Menu Chrome menu of Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, klikt u op de link 'Geavanceerde instellingen weergeven' onder aan de pagina.)
  4. Selecteer Doorgaan waar je gebleven bent onder 'Bij opstarten'.

Uw cookies en gegevens worden opgeslagen, dus alle websites waar u was ingelogd (zoals Gmail), worden opnieuw geopend. Als u niet automatisch bij deze pagina's wilt inloggen, volgt u de onderstaande stappen:

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat u ziet: Menu Chrome menu of Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, gaat u door naar de volgende stap.)
  4. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan de pagina.
  5. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor inhoud.
  6. Kies in het dialoogvenster de optie Lokale gegevens alleen bewaren totdat je je browser sluit bij Cookies.
  7. Klik op Gereed.
Een specifieke reeks pagina's openen

U kunt Chrome instellen om elke gewenste webpagina te openen.

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat u ziet: Menu Chrome menu of Meer Meer.
  3. Klik op Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, klikt u op de link 'Geavanceerde instellingen weergeven' onder aan de pagina.)
  4. Klik op Een specifieke pagina of een reeks pagina's openen onder 'Bij opstarten'.
  5. Klik op Pagina's instellen.
  6. Voer het webadres in van de pagina die u wilt weergeven wanneer u Chrome opent.
  7. Klik op OK.

Problemen met uw opstartpagina of startpagina

Als er een pagina als startpagina of opstartpagina wordt weergegeven die u niet zelf heeft ingesteld, is uw computer mogelijk geïnfecteerd met malware. Lees hoe u ongewenste wijzigingen aan Chrome kunt blokkeren.

Gebruikt u een Chromebook op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder selecteert mogelijk uw opstartpagina('s) of startpagina voor u. Als dit het geval is, kunt u deze hier niet wijzigen. Lees meer over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Uw startpagina kiezen

U kunt instellen welke pagina wordt weergegeven wanneer u links boven aan de pagina op de knop Startpagina klikt.

1. Open Chrome.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op het pictogram dat u ziet: Menu Chrome menu of Meer Meer.
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Vink onder Vormgeving het selectievakje Knop 'Startpagina' weergeven aan.
  5. Klik onder 'Knop 'Startpagina' weergeven' op Wijzigen om uw startpagina te kiezen.

De knop Startpagina wordt links van de adresbalk weergegeven.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.