Je homepage en startpagina instellen

Je kunt Google Chrome zo instellen dat een bepaalde pagina wordt geopend als homepage of startpagina. De twee pagina's zijn niet hetzelfde, tenzij je instelt dat ze hetzelfde moeten zijn.

• De startpagina is de pagina die wordt weergegeven wanneer je Chrome opent op je computer.
  • Je homepage is de pagina die wordt weergegeven wanneer je op Homepage De startpagina openen klikt.

Als je startpagina, homepage of zoekmachine plotseling is gewijzigd, heb je mogelijk last van ongewenste software. Lees wat je moet doen om malware van je computer te verwijderen en je instellingen te herstellen.

Je startpagina instellen

Je kunt instellen welke pagina of pagina's worden weergegeven wanneer je Chrome opent op je computer.

Een nieuw tabblad openen

Je kunt Chrome instellen om een nieuwe tabbladpagina te openen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Selecteer De pagina 'Nieuw tabblad openen' onder 'Bij opstarten'.

Standaard bevat het nieuwe tabblad het Google-logo, een zoekbalk en miniaturen voor je meest bezochte pagina's. Je kunt ook een leuk thema kiezen voor je nieuwe tabbladpagina.

Doorgaan waar je gebleven was

Je kunt Chrome instellen om de pagina's die je het laatst hebt bezocht, opnieuw te openen.

Op een computer

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Selecteer Doorgaan waar je gebleven bent onder 'Bij opstarten'.

Je cookies en gegevens worden opgeslagen, dus alle websites waar je was ingelogd (zoals Gmail), worden opnieuw geopend. Als je niet automatisch bij deze pagina's wilt inloggen, volg je de onderstaande stappen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Cookies.
  6. Schakel Lokale gegevens alleen bewaren totdat je je browser sluit in.

Op een Chromebook: Druk op Ctrl + Shift + t om je pagina's opnieuw te openen wanneer je inlogt.

Een specifieke reeks pagina's openen

Je kunt Chrome instellen om elke gewenste webpagina te openen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Selecteer Een specifieke pagina of een reeks pagina's openen onder 'Bij opstarten'.
    • Klik op Een nieuwe pagina toevoegen. Geef het webadres op en klik op Toevoegen.
    • Klik op Huidige pagina's gebruiken.

Als je je pagina's wilt updaten, klik je rechts van een pagina op Meer Meer en vervolgens Bewerken of Verwijderen.

Problemen met je startpagina of homepage

Als je een computer gebruikt en een homepage of opstartpagina te zien krijgt die je niet zelf hebt ingesteld, staat er mogelijk malware op je computer. Lees hoe je ongewenste wijzigingen aan Chrome kunt blokkeren.

Als je een Chromebook op het werk of op school gebruikt, kan je netwerkbeheerder je opstartpagina('s) of homepage voor je kiezen. In dat geval kun je ze niet wijzigen. Neem contact op met je beheerder voor ondersteuning.

Je homepage kiezen

Je kunt zelf bepalen welke pagina wordt weergegeven wanneer je op Homepage De startpagina openen klikt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en vervolgens Instellingen.
  3. Schakel Knop 'Homepage' weergeven onder 'Vormgeving' in.
  4. Kies onder 'Knop 'Homepage' weergeven' of je de pagina 'Nieuw tabblad' of een aangepaste pagina wilt gebruiken.

De knop 'Homepage' wordt links van de adresbalk weergegeven.

De instellingen van Chrome zoals u ze wilt

Bekijk hoe u Chrome kunt aanpassen en de Chrome-instellingen kunt wijzigen.

Chrome-auteur Jess

Jess is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback te geven.