Je homepage en opstartpagina instellen

Je kunt Google Chrome zo instellen dat een bepaalde pagina wordt geopend als homepage of opstartpagina. De twee pagina's zijn niet hetzelfde, tenzij je instelt dat ze hetzelfde moeten zijn.

• De opstartpagina is de pagina die wordt weergegeven wanneer je Chrome opent op je computer.
  • Je homepage is de pagina die wordt weergegeven wanneer je op Homepage Home klikt.

Als je opstartpagina, homepage of zoekmachine plotseling is gewijzigd, heb je mogelijk ongewenste software. Lees wat je moet doen om malware van je computer te verwijderen en je instellingen te herstellen.

Je homepage instellen

Je kunt instellen welke pagina of pagina's worden weergegeven wanneer je Chrome opent op je computer.

Een nieuw tabblad openen

Je kunt Chrome laten weten dat je een nieuwe tabbladpagina wilt openen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer De pagina 'Nieuw tabblad' openen onder 'Bij opstarten'.

Standaard bevat het nieuwe tabblad het Google-logo, een zoekbalk en miniaturen voor je meest bezochte pagina's. Je kunt ook een leuk thema kiezen voor je nieuwe tabbladpagina.

Doorgaan waar je gebleven was

Je kunt Chrome laten weten dat je dezelfde pagina's die je bekeek toen je het programma afsloot, opnieuw wilt openen.

Op een computer

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer Doorgaan waar je gebleven bent onder 'Bij opstarten'.

Je cookies en gegevens worden opgeslagen, dus alle websites waar je was ingelogd (zoals Gmail), worden opnieuw geopend. Volg de onderstaande stappen als je niet automatisch wilt worden ingelogd bij deze pagina's:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik onderaan op Geavanceerd.
  4. Klik onder 'Privacy en beveiliging' op Instellingen voor content.
  5. Klik op Cookies.
  6. Schakel Lokale gegevens alleen bewaren totdat je je browser sluit in.

Op een Chromebook: Druk op Ctrl + Shift + t om je pagina's opnieuw te openen wanneer je inlogt.

Een specifieke reeks pagina's openen

Je kunt Chrome laten weten dat je een bepaalde webpagina wilt openen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer Een specifieke pagina of een reeks pagina's openen onder 'Bij opstarten'.
    • Klik op Een nieuwe pagina toevoegen. Geef het webadres op en klik op Toevoegen.
    • Klik op Huidige pagina's gebruiken.

Als je je pagina's wilt updaten, klik je aan de rechterkant van een pagina op MeerMeer en dan Bewerken of Verwijderen.

Problemen met je opstartpagina of homepage

Als je een computer gebruikt en een homepage of opstartpagina te zien krijgt die je niet zelf hebt ingesteld, staat er mogelijk malware op je computer. Lees hoe je ongewenste wijzigingen aan Chrome kunt blokkeren.

Als je een Chromebook op het werk of op school gebruikt, kan je netwerkbeheerder je opstartpagina('s) of homepage voor je kiezen. In dat geval kun je ze niet wijzigen. Neem contact op met je beheerder voor ondersteuning.

Je homepage kiezen

Je kunt zelf bepalen welke pagina wordt weergegeven wanneer je op Homepage Home klikt.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik in de rechterbovenhoek op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Schakel Knop 'Homepage' weergeven onder Vormgeving in.
  4. Kies onder 'Knop 'Homepage' weergeven' of je de pagina 'Nieuw tabblad' of een aangepaste pagina wilt gebruiken.

De knop Homepage wordt links van de adresbalk weergegeven.

De instellingen van Chrome zoals u ze wilt

Bekijk hoe u Chrome kunt aanpassen en de Chrome-instellingen kunt wijzigen.