Uw startpagina en opstartpagina instellen

U kunt Google Chrome zo instellen dat een bepaalde pagina wordt geopend als startpagina of opstartpagina. De twee pagina's zijn niet hetzelfde, tenzij u instelt dat ze hetzelfde moeten zijn.

• De opstartpagina is de pagina die wordt weergegeven wanneer u Chrome opent op uw computer.
  • Uw startpagina is de pagina die wordt weergegeven wanneer u op de knop Home kliktHome button.

Als uw opstartpagina, startpagina of zoekmachine plotseling is gewijzigd, heeft u mogelijk ongewenste software. Lees wat u moet doen om malware van uw computer te verwijderen en uw instellingen te herstellen.

Uw opstartpagina instellen

U kunt instellen welke pagina of pagina's worden weergegeven wanneer u Chrome opent op uw computer.

Een nieuw tabblad openen

U kunt Chrome laten weten dat u een nieuwe tabbladpagina wilt openen.

1. Open Chrome op uw computer.
  2. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek. Chrome menu
  3. Klik op Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, klikt u op 'Geavanceerde instellingen weergeven' onder aan de pagina.)
  4. Selecteer De pagina 'Nieuw tabblad' openen onder 'Bij opstarten'.

Standaard bevat de nieuwe tabbladpagina het logo van Google, een zoekbalk en miniaturen van uw meest bezochte sites. U kunt ook een leuk thema kiezen voor uw nieuwe tabbladpagina.

Doorgaan waar u gebleven was

U kunt Chrome laten weten dat u dezelfde pagina's die u bekeek toen u het programma afsloot, opnieuw wilt openen.

1. Open Chrome.
  2. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek. Chrome menu
  3. Klik op Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, klikt u op 'Geavanceerde instellingen weergeven' onder aan de pagina.)
  4. Selecteer Doorgaan waar je gebleven bent onder 'Bij opstarten'.

Uw cookies en gegevens worden opgeslagen, dus alle websites waar u was ingelogd (zoals Gmail), worden opnieuw geopend. Volg de onderstaande stappen als u niet automatisch wilt worden ingelogd bij deze pagina's:

1. Open Chrome.
  2. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek. Chrome menu
  3. Klik op Instellingen. (Ga naar de volgende stap als u een Chromebook gebruikt.)
  4. Klik op Geavanceerde instellingen weergeven onder aan de pagina.
  5. Klik in het gedeelte Privacy op Instellingen voor inhoud.
  6. Kies in het dialoogvenster de optie Lokale gegevens alleen bewaren totdat je je browser sluit bij Cookies.
  7. Klik op Gereed.
Een specifieke reeks pagina's openen

U kunt Chrome laten weten dat u een bepaalde webpagina wilt openen.

1. Open Chrome.
  2. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek. Chrome menu
  3. Klik op Instellingen. (Als u een Chromebook gebruikt, klikt u op 'Geavanceerde instellingen weergeven' onder aan de pagina.)
  4. Klik op Een specifieke pagina of een reeks pagina's openen onder 'Bij opstarten'.
  5. Klik op Pagina's instellen.
  6. Geef het webadres op van de pagina die u wilt weergeven wanneer u Chrome opent.
  7. Klik op OK.

Problemen met uw opstartpagina of startpagina

Indien er als opstartpagina of startpagina een pagina wordt weergegeven die u niet zelf heeft ingesteld, is uw computer mogelijk geïnfecteerd met malware. Lees hoe u ongewenste wijzigingen aan Chrome kunt blokkeren.

Gebruikt u een Chromebook op het werk of op school? Uw netwerkbeheerder selecteert mogelijk uw opstartpagina('s) of startpagina voor u. Als dit het geval is, kunt u deze hier niet wijzigen. Lees meer over het gebruik van een beheerd Chrome-apparaat.

Uw startpagina kiezen

U kunt instellen welke pagina wordt weergegeven wanneer u linksboven in uw scherm op de knop Home klikt.

1. Open Chrome.
  2. Klik op het Chrome-menu in de rechterbovenhoek. Chrome menu
  3. Selecteer Instellingen.
  4. Vink onder Vormgeving het selectievakje Knop 'Startpagina' weergeven aan.
  5. Klik onder 'Knop 'Startpagina' weergeven' op Wijzigen om uw startpagina te kiezen.

De knop Startpagina Home button wordt links van de adresbalk weergegeven.

Laura is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat feedback over de pagina voor haar achter.