Velg startside og oppstartsside

Du kan selv velge hvilke sider som skal åpnes som startside og oppstartsside i Google Chrome. Dette er to forskjellige sider, med mindre du velger samme nettsted for begge sidene.

• Oppstartssiden er siden som vises når du starter Chrome på enheten.
  • Startsiden er siden du kommer til når du klikker på startsideknappen Start.

Hvis oppstartssiden, startsiden eller søkemotoren plutselig blir endret, kan det hende du har uønsket programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du kan finne og fjerne skadelig programvare fra enheten og få innstillingene dine tilbake.

Velg oppstartsside

Du kan bestemme hvilken side eller hvilke sider som skal vises når du starter Chrome på datamaskinen.

Ha en ny fane åpen
Du kan angi at Chrome skal åpne Ny fane-siden når du åpner nye vinduer.
  1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger
  3. Klikk på Ved oppstart til venstre.
  4. Klikk på Åpne Ny fane-siden.
Du kan tilpasse Ny fane-siden med:
  • Snarveiene dine
  • oppskrifter du har sett på
  • handlekurvene dine på andre nettsteder
  • Ulike temaer
Finn ut hvordan du gir Ny fane-siden personlig preg.
Fortsett der du slapp

Du kan velge å se de samme sidene som var åpne da du lukket Chrome, når du åpner Chrome igjen.

På datamaskin:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Ved oppstart.
  4. Velg Fortsett der du slapp.

Informasjonskapslene og dataene dine lagres, så hvis du var logget på noen nettsteder tidligere (for eksempel Gmail), åpnes de igjen. Hvis du ikke vil logge på disse sidene automatisk, følger du fremgangsmåten nedenfor:

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Klikk på Personvern og sikkerhet og så Nettstedsinnstillinger og så Flere innholdsinnstillinger og så Nettstedsdata på enheten.
  4. Slå på Slett data som nettsteder har lagret på enheten, når du lukker alle vinduer.

På Chromebook: For å åpne sidene dine på nytt når du logger på, trykk på Ctrl + Shift + T.

Åpne et bestemt sett med sider

Du kan få Chrome til å åpne en hvilken som helst nettside.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Velg Åpne en bestemt side eller et sett med sider under «Ved oppstart».
    • Klikk på Legg til en ny side. Skriv inn nettadressen og klikk på Legg til.
    • Klikk på Bruk nåværende sider.

For å oppdatere sidene dine, klikk på Mer Mer og så Rediger eller Slett til høyre for en side.

Problemer med oppstartssiden eller startsiden

Hvis du bruker en datamaskin og ser en startside eller oppstartsside du ikke har valgt selv, kan det hende du har skadelig programvare på datamaskinen. Finn ut hvordan du blokkerer uønskede endringer i Chrome.

Hvis du bruker en Chromebook på jobben eller skolen, kan nettverksadministratoren velge oppstartsside(r) eller startside for deg. I så fall kan du ikke endre dem. Spør administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Velg startside

Du kan bestemme hvilken side som vises når du klikker på startsideknappen Start.

1. Åpne Chrome på datamaskinen.
  2. Øverst til høyre klikker du på Mer Mer og så Innstillinger.
  3. Slå på Vis startsideknapp under «Utseende».
  4. Velg mellom å bruke en ny fane eller en tilpasset side under «Vis startsideknapp».

Startside-knappen vises til venstre for adressefeltet.

Chrome-innstillingene – slik du vil ha dem

Finn ut hvordan du tilpasser Chrome og endrer Chrome-innstillingene dine.

Finn ut hvordan du tilpasser Chrome og endrer Chrome-innstillingene.