Åtgärda problem med text som inte visas korrekt

Om det blir rutor i stället för text på webbsidor, eller om texten är suddig eller otydlig, kan du åtgärda problemet genom att följa anvisningarna nedan.

Texten är suddig eller otydlig (endast Windows)

Om texten på datorn är otydlig testar du att ändra teckensnittsinställningarna.

Steg 1: Använd justeringsverktyget

1. Klicka på startmenyn (Start-menyn eller Start-menyn) på Windows-datorn.
  2. Skriv ClearType i sökrutan. När alternativet Justera ClearType-text visas klickar du på det eller trycker på retur.
  3. Markera kryssrutan Aktivera ClearType i ClearType-justeringsverktyget.
  4. Klicka på Nästa och följ anvisningarna.
  5. Klicka på Slutför.

Steg 2: Ändra Windows utseende i inställningarna

Om steg 1 inte löste problemet testar du att ändra inställningarna för Windows utseende. Det här steget är mest användbart för skärmar med hög upplösning.

1. Klicka på startmenyn (Start-menyn eller Start-menyn) på Windows-datorn.
  2. Skriv Utseende i sökrutan. När alternativet Justera Windows utseende och prestanda visas klickar du på det eller trycker på retur.
  3. Avmarkera kryssrutan Utjämna kanterna på skärmteckensnitt.
  4. Klicka på Verkställ.
  5. Öppna Chrome igen.