Tekst corrigeren die niet correct wordt weergegeven

Als u op webpagina's vierkantjes ziet in plaats van tekst of als de tekst vaag of onscherp is, volgt u de onderstaande stappen om het probleem te verhelpen.

Tekst ziet er vaag of onscherp uit (alleen Windows)

Als de tekst er niet scherp uitziet op uw computer, kunt u uw lettertype-instellingen wijzigen.

Stap 1: De weergave van tekst configureren

1. Klik op uw Windows-computer op het menu Start: Startmenu of Startmenu.
  2. Typ ClearType in het zoekvak. Wanneer ClearType-tekst aanpassen wordt weergegeven, klikt u erop of drukt u op Enter.
  3. Vink in 'Weergave van ClearType-tekst configureren' het selectievakje aan bij 'ClearType inschakelen'.
  4. Klik op Volgende en voltooi de stappen.
  5. Klik op Voltooien.

Stap 2: De instellingen voor de weergave van Windows wijzigen

Als stap 1 niet werkt, kunt u de instellingen voor de weergave van Windows wijzigen. Deze stap is met name nuttig voor schermen met een hoge resolutie.

1. Klik op uw Windows-computer op het menu Start: Startmenu of Startmenu.
  2. Typ Weergave in het zoekvak. Wanneer De weergave en prestaties van Windows aanpassen wordt weergegeven, klikt u erop of drukt u op Enter.
  3. Verwijder het vinkje uit het selectievakje bij 'Zachte randen rond schermlettertypen weergeven'.
  4. Klik op Toepassen.
  5. Open Chrome opnieuw.