Live ondertiteling gebruiken in Chrome

Met Live ondertiteling kun je automatisch ondertiteling maken voor video's, podcasts, games, livestreams, videogesprekken of andere audiomedia vanuit de Chrome-browser op je computer. Audio en ondertiteling worden lokaal verwerkt en blijven op het apparaat staan.
Live ondertiteling is alleen beschikbaar in het Engels.

Zo zet je Live ondertiteling aan:

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer Toegankelijkheid onderaan de pagina Instellingen.
  4. Zet Live ondertiteling aan.

Tips:

• Als je ondertiteling voor een video wilt aanzetten, selecteer je rechtsboven Mediabediening Mediabediening.
  • Als je live ondertiteling wilt gebruiken voor video's die automatisch worden afgespeeld, zet je het videovolume aan.
  • Als je iets buiten het tabblad met geluid selecteert, verschijnt de live ondertiteling in een zwevende ballon die je kunt slepen. Selecteer om terug te gaan naar het tabblad met audio.

Zo zet je Live ondertiteling uit:

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer Toegankelijkheid onderaan de pagina Instellingen.
  4. Zet Live ondertiteling uit.

Je ondertiteling aanpassen

Pas je ondertiteling aan zodat je die beter kunt lezen. Wat je kunt doen:

• Ondertiteling samenvouwen of uitvouwen met de pijl in het ondertitelingsvak.
  • De ondertiteling selecteren om deze te verplaatsen naar de gewenste plek in de browser.
  • Het lettertype, de grootte, de kleur en de ondoorzichtigheid van ondertiteling aanpassen.
  • De kleur en ondoorzichtigheid van de achtergrond aanpassen.

Zo pas je het lettertype aan:

1. Open Chrome Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Selecteer onderaan de pagina Instellingen de optie Toegankelijkheid en dan Voorkeuren voor ondertiteling.
  4. Selecteer je aanpassing in de systeemvoorkeuren van je computer.