Obtenir descripcions d'imatges a Chrome

Quan feu servir un lector de pantalla a Chrome, podeu obtenir descripcions d'imatges sense etiquetar, com ara imatges que no tenen text alternatiu.

Les imatges s'envien a Google perquè en creï les descripcions. Si Google no pot descriure alguna imatge, el lector de pantalla diu "No hi ha cap descripció disponible".

Important: les descripcions d'imatges estan disponibles en alemany, anglès, croat, espanyol, finès, francès, hindi, indonesi, italià, neerlandès, noruec, portuguès, rus, suec, turc i txec.

Activar o desactivar les descripcions d'imatges

Podeu activar les descripcions d'imatges a la configuració de Chrome o a la pàgina on sigueu.

Activar les descripcions d'imatges de Google en una pàgina

Podeu activar les descripcions d'imatges per a totes les pàgines o només per a una en concret.

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Chrome Chrome.
  2. A la part superior dreta, seleccioneu Més Organitza.
  3. Al menú, seleccioneu Obtén descripcions d'imatges.
    • Si les descripcions d'imatges ja estan activades, al menú hi haurà l'opció Atura descripcions d'imatges.
  4. Quan activeu o desactiveu les descripcions d'imatges, pot ser que se us demani que permeteu les de Google. Per activar o desactivar les descripcions d'imatges:
    • Per a una pàgina: seleccioneu Només una vegada i, a continuació, Obtén les descripcions.
    • Per a totes les pàgines: seleccioneu Sempre i, a continuació, Obtén les descripcions.

Si heu permès les descripcions d'imatges només per a una pàgina, sortiu de la pàgina o actualitzeu-la per desactivar-les.

Per posar en pausa les descripcions d'imatges quan no tingueu connexió a una Wi‑Fi, activeu l'opció Només amb Wi‑Fi.

Si teniu la sessió iniciada a Chrome i heu activat la sincronització, veureu les descripcions d'imatges en tots els dispositius en què tingueu la sessió iniciada i que s'estiguin sincronitzant.

Activar les descripcions d'imatges a la configuració de Chrome

També podeu activar i desactivar les descripcions d'imatges per a totes les pàgines a la configuració de Chrome. Aquestes descripcions funcionen de la mateixa manera tant si s'activen des de la configuració com si s'activen des d'una pàgina.

1. Al dispositiu Android, obriu l'aplicació Chrome Chrome.
  2. Al costat de la barra d'adreces, seleccioneu Més Més i, a continuació, Configuració.
  3. Seleccioneu Accessibilitat i, a continuació, Descripcions d'imatges.
  4. Activeu o desactiveu l'opció Obtén descripcions d'imatges.