Obtenir descripcions d'imatges a Chrome

Quan feu servir un lector de pantalla a Chrome, podeu obtenir descripcions d'imatges sense etiquetar, com ara imatges que no tenen text alternatiu.

Les imatges s'envien a Google perquè en creï les descripcions. Si Google no pot descriure alguna imatge, el lector de pantalla diu "No hi ha cap descripció disponible".

Important: les descripcions d'imatges estan disponibles en alemany, anglès, croat, espanyol, finès, francès, hindi, indonesi, italià, neerlandès, noruec, portuguès, rus, suec, turc i txec.

Activar o desactivar les descripcions d'imatges

Podeu activar les descripcions d'imatges a la configuració de Chrome o a la pàgina on sigueu.

Activar les descripcions d'imatges de Google al menú contextual

Podeu activar les descripcions d'imatges per a totes les pàgines o només per a una en concret.

1. A l'ordinador, obriu el navegador Chrome.
  2. Obriu el menú contextual.
    • Windows: Maj+F10.
    • Mac: VoiceOver+Maj+m o Ctrl+Alt+Maj+m.
    • Chromebook: Cerca +m o Menú d'aplicacions +m.
  3. Feu servir les tecles de fletxa amunt i avall per seleccionar "Obtén descripcions d'imatges de Google".
  4. Feu servir la fletxa dreta o esquerra per obrir el menú de descripcions d'imatges.
  5. Quan activeu o desactiveu les descripcions d'imatges, pot ser que se us demani que permeteu les de Google. Per activar o desactivar les descripcions d'imatges:
    • Per a una sola pàgina: premeu la barra espaiadora per seleccionar Només una vegada.
    • Per a totes les pàgines: premeu la barra espaiadora per seleccionar Sempre.

Si heu permès les descripcions d'imatges només per a una pàgina, sortiu de la pàgina o actualitzeu-la per desactivar-les.

Si l'opció "Obtén descripcions d'imatges de Google" està activada per a totes les pàgines, veureu una marca de verificació al costat de l'opció al menú contextual.

Si teniu la sessió iniciada a Chrome i heu activat la sincronització, veureu les descripcions d'imatges en tots els dispositius en què tingueu la sessió iniciada i que s'estiguin sincronitzant.

Activar les descripcions d'imatges a la configuració de Chrome

També podeu activar i desactivar les descripcions d'imatges per a totes les pàgines a la configuració de Chrome. Aquestes descripcions funcionen de la mateixa manera tant si s'activen des de la configuració com si s'activen des del menú contextual.

1. A l'ordinador, obriu Chrome.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Més Més i, a continuació, Configuració i, a continuació, Accessibilitat.
  3. Activeu o desactiveu l'opció Obtén descripcions d'imatges de Google.

Si l'opció "Obtén descripcions d'imatges de Google" està activada, veureu una marca de verificació al costat de la funció.

Les descripcions d'imatges només estan disponibles per als usuaris de lectors de pantalla mitjançant avisos de veu o braille i no es mostren a la pantalla. Pot ser que les descripcions de les imatges no siguin del tot precises.

Si teniu suggeriments, contacteu amb el nostre equip d'assistència d'Accessibilitat de Google.

Les imatges s'envien als servidors de Google per obtenir-ne la descripció, però Google no les desa. Tampoc no modifica mai les pàgines web en descriure una imatge. Per protegir la vostra privadesa, aquesta funció està dissenyada de tal manera que ni els llocs web, ni el lector de pantalla ni el sistema operatiu no saben que s'està utilitzant. Per obtenir més informació, consulteu la política de privadesa de Google.