Kontrollera om webbläsaren Chrome hanteras av någon annan

Om du använder Chrome i skolan eller på jobbet kanske webbläsaren hanteras av någon annan. Det kan vara skolan, företaget eller organisationen som sköter konfigurationen och underhållet av Chrome.

I sådana fall kan administratören som hanterar Chrome konfigurera eller begränsa åtkomsten till funktioner, installera tillägg, övervaka aktivitet och styra hur Chrome används.

Om du använder en Chromebook-enhet kan du se om den hanteras av någon annan.

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger.
  3. Titta längst ned på menyn. Om det står Hanteras av organisationen hanteras webbläsaren av någon annan. Om det inte finns någon sådan lista hanteras inte webbläsaren av någon annan.

Kontrollera tillägg

Du kan kontrollera vilka tillägg som organisationen har konfigurerat i webbläsaren genom att klicka på Hanteras av organisationen på menyn i Chrome.

Du kan även skriva chrome://management i adressfältet och trycka på Retur.

Kontrollera principer

Om din webbläsare hanteras kan du se vilka principer organisationen har ställt in.

1. Öppna Chrome Chrome.
  2. Skriv chrome://policy i adressfältet och tryck på Retur.

Om du är administratör kan du läsa mer om Chrome Enterprise för företag och skolor.