Surfa i mörkt läge eller med mörkt tema

Obs! Funktionen kallas Mörkt läge på datorer och Mörkt tema på mobila enheter.

När du surfar i mörkt läge eller med mörkt tema i Chrome blir startsidan, verktygsfältet, inställningssidan och vissa andra sidor mörka.

Obs! Mörkt tema är tillgängligt i Android 5 och senare.

Om du inte hittar inställningarna för mörkt tema kan du behöva starta om Chrome.

Aktivera Mörkt tema

1. Öppna Google Chrome Chrome på en Android-enhet.
  2. Tryck på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar och sedan Teman.
  3. Välj vilket tema du vill använda:
    • Systemets standardinställning – om du vill ha mörkt tema i Chrome när batterisparläget är aktiverat eller när Mörkt tema har ställts in i inställningarna för hela enheten.
    • Mörk – om du vill ha mörkt tema i Chrome.
    • Ljus – om du vill ha ljust tema i Chrome.

Så här ser du om mörkt tema eller inkognitoläge är aktiverat

1. Öppna Chrome.
  2. Se efter om ikonen för inkognitoläge Inkognito visas högst upp. Om den visas surfar du privat.