Välja vilka av Googles funktioner du använder i Chrome

Chrome har många användbara funktioner, till exempel Chrome Sync och Säker webbsökning. Du kan när som helst ändra vilka Chrome-funktioner du använder.

När du använder Googles tjänster i Chrome använder och skyddar Google din data. Läs mer om Googles integritetspolicy.

I inställningarna för Chrome och Google-kontot kan du välja de integritetsinställningar som passar dig. Läs mer om hur du väljer integritetsinställningar i Chrome.

Du kan förbättra din surfupplevelse genom att synkronisera och anpassa Chrome. Anpassa inställningarna så att sidor öppnas snabbare, och för att autoslutföra sökningar och få dina uppgifter i Chrome på alla enheter.

Ändra synkroniseringsinställningarna

När du aktiverar synkronisering sparas all profilinformation, till exempel bokmärken, historik och lösenord, i Google-kontot. Du hittar din information i Chrome på alla enheter.

Om du inte vill att allt ska synkroniseras kan du välja vad som ska sparas.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Tryck på Profil Profil uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera synkronisering.
  4. Inaktivera Synkronisera allt.
  5. Inaktivera data som du inte vill synkronisera med kontot.

Mer om andra Google-tjänster

Läs mer om inställningarna för tjänster som inte använder anpassning nedan och bestäm vilka du vill ha kvar.

• Tillåt inloggning i Chrome: När du loggar in på ditt Google-konto via en tjänst som Gmail loggas du automatiskt in i Chrome. Om du inaktiverar detta kan du logga in på Googles webbplatser, till exempel Gmail, utan att automatiskt loggas in i Chrome Läs mer om hur du loggar ut från Chrome.
  • Autoslutför sökningar och webbadresser: Om du har Google som standardsökmotor skickas text som du skriver i Chromes adressfält till Google så att förslag på söktermer kan visas. Förslagen baseras på relaterade webbsökningar, din webbhistorik och populära webbplatser.
  • Bidra till att förbättra Säker webbsökning: Viss systeminformation och visst sidinnehåll skickas regelbundet från Chrome till Google så att vi kan upptäcka eventuella hot. Dessutom skickas denna information från Chrome varje gång du besöker en misstänkt webbplats. Läs mer om vilken data som kan användas till att förbättra blockeringen av dåliga nedladdningar och identifieringen av skadlig programvara i Chrome.
  • Skydda dig själv och enheten från farliga webbplatser med Säker webbsökning: Få en varning när Chrome upptäcker att webbplatsen du är på väg till kan vara skadlig. När du besöker en webbplats kontrollerar Chrome om den står med i en lista över kända skadliga webbplatser. Om webbplatsen matchar någonting på listan skickas en del av webbadressen till Google för att avgöra om webbplatsen är farlig. Läs mer om skydd med Säker webbsökning.
  • Visa förslag på liknande sidor om en sida inte hittas: När du inte kan ansluta till en webbsida kan du få förslag på andra sidor som liknar den som du försöker nå. Webbadressen till sidan som du försöker nå skickas till Google för att du ska kunna få förslag.
  • Tryck för att söka: När du markerar ord i Chrome visas sökresultat för de markerade orden längst ned på sidan.
  • En varning visas om lösenord har läckt ut vid ett dataintrång: Det kan visas en varning i Chrome om du använder ett lösenord och användarnamn som har läckt ut i samband med ett dataintrång på en webbplats eller i en app från tredje part.

Relaterade ämnen