Välja vilka av Googles funktioner du använder i Chrome

Du kan förbättra din surfupplevelse genom att synkronisera och anpassa Chrome. Anpassa inställningarna så att sidor läses in snabbare, autoslutför sökningar och få dina uppgifter i Chrome på alla enheter.

Ändra synkroniseringsinställningarna

När du aktiverar synkronisering sparas all profilinformation, som bokmärken, historik och lösenord, i Google-kontot. Du kan visa dina uppgifter i Chrome på alla enheter.

Om du inte vill att allt ska synkroniseras kan du välja vad som ska sparas.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Synk och Googles tjänster högst upp.
  4. Inaktivera Använd synkronisering och alla tjänster.
  5. Inaktivera data som du inte vill synkronisera med kontot.

Tillåta att Chrome anpassar surfupplevelsen

När du till exempel surfar på internet visar Chrome förslag på webbplatser du kanske vill besöka. När du aktiverar synkronisering får du mer anpassade förslag i Chrome.

Om du inte vill få mer anpassade förslag kan du ändra dina inställningar för synkronisering och anpassning.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Klicka på Synk och Googles tjänster högst upp.
  4. Inaktivera Använd synkronisering och alla tjänster.
  5. Inaktivera Aktivitet och interaktion.

Läsa mer om andra Google-tjänster

Läs mer om inställningarna för tjänster som inte använder anpassning nedan och bestäm vilka du vill ha kvar.

• Autoslutför sökningar och webbadresser: Förslagen baseras på relaterade webbsökningar, din webbhistorik och populära webbplatser. Om standardsökmotorn har en förslagstjänst kan Chrome skicka texten som du skriver till standardsökmotorn.
  • Läs in sidor i förväg så att det går snabbare att surfa och söka: När en webbsida ska läsas in används en IP-adress. När du besöker en webbsida kan Chrome ta reda på IP-adresserna till alla sidans länkar och läsa in de som du kanske vill navigera till härnäst. Om du aktiverar den här inställningen kan webbplatser och inbäddat innehåll som läses in i förväg skriva och läsa egna cookies på samma sätt som vid ett besök, även om du inte själv besöker dem.
  • Visa förslag på liknande sidor om en sida inte hittas: När du inte kan ansluta till en webbsida kan du få förslag på andra sidor som liknar den som du försöker nå. Webbadressen till sidan som du försöker nå skickas till Google för att du ska kunna få förslag.
  • Säker webbsökning: Få en varning när Chrome ser att webbplatsen du är på väg att besöka kan vara skadlig. När du besöker en webbplats kontrollerar Chrome om den står med i en lista över kända skadliga webbplatser. Om webbplatsen matchar någonting på listan skickas en del av webbadressen till Google för att avgöra om det medför några risker att besöka webbplatsen. Läs mer om skydd med Säker webbsökning.
  • Bidra till att förbättra Säker webbsökning: Viss systeminformation och visst sidinnehåll skickas regelbundet från Chrome till Google så att vi kan upptäcka eventuella hot. Dessutom skickas denna information från Chrome varje gång du besöker en misstänkt webbplats. Läs mer om vilken data som kan användas till att förbättra blockeringen av dåliga nedladdningar och identifieringen av skadlig programvara i Chrome.
  • Bidra till att förbättra Chromes funktioner och prestanda: Hjälp oss att prioritera vilka funktioner och förbättringar vi ska arbeta med genom att låta Chrome skicka användningsstatistik och felrapporter automatiskt till Google. Läs mer om användningsstatistik och felrapporter.
  • Förbättra sökningar och surfandet: Hjälp oss att förbättra Chrome och din surfupplevelse genom att låta Google samla in anonym data om vilka webbplatser du besöker. Om du har aktiverat Förbättra sökningar och surfandet kan Chrome till exempel inkludera information om webbsidorna du besöker och hur du använder dem i användningsstatistiken.
  • Förbättrad stavningskontroll: Använd samma teknik för stavningskontroll i Chrome som i Google Sök. Chrome skickar texten som du skrev till Google.

Relaterade ämnen

• Läs mer om hur vi behandlar information i vårt sekretessmeddelande.
  • Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan det hända att nätverksadministratören har angett några av dessa sekretessinställningar åt dig. I så fall kan du inte ändra dem själv. Kontakta din administratör för mer information.