Välja vilka av Googles funktioner du använder i Chrome

You can make your browsing experience better when you sync and personalize Chrome. Customize your settings to make pages open faster, autocomplete your searches, and get your Chrome info on all your devices.

Ändra synkroniseringsinställningarna

När du aktiverar synkronisering sparas all profilinformation, till exempel bokmärken, historik och lösenord, i Google-kontot. Du hittar din information i Chrome på alla enheter.

Om du inte vill att allt ska synkroniseras kan du välja vad som ska sparas.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på Android-enheten.
  2. Tryck på Profil Profil uppe till höger.
  3. Tryck på Hantera synkronisering.
  4. Inaktivera Synkronisera allt.
  5. Inaktivera data som du inte vill synkronisera med kontot.

Mer om andra Google-tjänster

Läs mer om inställningarna för tjänster som inte använder anpassning nedan och bestäm vilka du vill ha kvar.

• Autoslutför sökningar och webbadresser: Om du har Google som standardsökmotor skickas text som du skriver i Chromes adressfält till Google så att förslag på söktermer kan visas. Förslagen baseras på relaterade webbsökningar, din webbhistorik och populära webbplatser.
  • Visa förslag på liknande sidor om en sida inte hittas: När du inte kan ansluta till en webbsida kan du få förslag på andra sidor som liknar den som du försöker nå. Webbadressen till sidan som du försöker nå skickas till Google för att du ska kunna få förslag.
  • Säker webbsökning: Få en varning när Chrome upptäcker att webbplatsen du är på väg att besöka kan vara skadlig. När du besöker en webbplats kontrollerar Chrome om den står med i en lista över kända skadliga webbplatser. Om webbplatsen matchar någonting på listan skickas en del av webbadressen till Google för att avgöra om det medför några risker att besöka webbplatsen. Läs mer om skydd med Säker webbsökning.
  • Bidra till att förbättra Säker webbsökning: Viss systeminformation och visst sidinnehåll skickas regelbundet från Chrome till Google så att vi kan upptäcka eventuella hot. Dessutom skickas denna information från Chrome varje gång du besöker en misstänkt webbplats. Läs mer om vilken data som kan användas till att förbättra blockeringen av dåliga nedladdningar och identifieringen av skadlig programvara i Chrome.
  • Bidra till att förbättra Chromes funktioner och prestanda: Hjälp oss att prioritera vilka funktioner och förbättringar vi ska arbeta med genom att låta Chrome skicka användningsstatistik och felrapporter automatiskt till Google. Läs mer om användningsstatistik och felrapporter.
  • Förbättra sökningar och surfandet: Hjälp oss att förbättra Chrome och din surfupplevelse genom att låta Google samla in anonym data om vilka webbplatser du besöker. Om du har aktiverat Förbättra sökningar och surfandet innehåller Chrome-statistiken information om vilka webbsidor du besöker och hur du använder dem.
  • Tryck för att söka: När du markerar ord i Chrome visas sökresultat om de markerade orden längst ned på sidan.
  • En varning visas om lösenord har läckt ut vid ett dataintrång: Det kan visas en varning i Chrome om du använder ett lösenord och användarnamn som har läckt ut i samband med ett dataintrång på en webbplats eller i en app från tredje part.

Relaterade ämnen