Velg hvilke Google-funksjoner du bruker i Chrome

Chrome har mange funksjoner du kan bruke, for eksempel Chrome-synkronisering og Safe Browsing. Du kan når som helst endre hvilke Chrome-funksjoner du bruker.

Når du bruker Google-tjenester i Chrome, bruker og beskytter Google dataene dine. Finn ut mer om Googles personvernregler.

Du kan bruke innstillingene for Chrome og Google-kontoen til å velge personverninnstillingene som passer best for deg. Finn ut mer om hvordan du velger personverninnstillinger i Chrome.

Du kan gjøre nettleseropplevelsen bedre når du synkroniserer Chrome og gir nettleseren et personlig preg. Tilpass innstillingene for å få sider til å åpnes raskere, autofullføre søkene dine og få Chrome-informasjonen din på alle enhetene dine.

Endre synkroniseringsinnstillingene

Når du slår på synkronisering, blir all profilinformasjonen din, som bokmerker, loggoppføringer og passord, lagret i Google-kontoen din. Du kan finne Chrome-informasjonen din på alle enhetene dine.

Hvis du ikke vil synkronisere alt, kan du endre hvilken informasjon som lagres.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Øverst til høyre trykker du på Profil Profil.
  3. Trykk på Administrer synkronisering.
  4. Slå av Synkroniser alt.
  5. Slå av de dataene du ikke vil synkronisere med kontoen din.

Finn ut mer om andre Google-tjenester

Finn ut mer om innstillinger for tjenester uten personlig preg nedenfor, og bestem hvilke du vil ha.

• Tillat Chrome-pålogging: Når du logger på Google-kontoen din – for eksempel via Gmail – blir du automatisk logget på Chrome. Ved å slå dette av kan du logge på Google-nettsteder, som Gmail, uten å bli logget på Chrome automatisk. Finn ut mer om hvordan du logger av Chrome.
  • Autofullfør søk og nettadresser: Hvis Google er standard søkemotor, kan det hende at Chrome sender teksten du skriver inn i adressefeltet, til Google for å hente forslag til søketermer. Disse forslagene er basert på relaterte nettsøk, nettleserloggen din og populære nettsteder.
  • Bidra til å gjøre Chrome sikrere: Chrome sender jevnlig systeminformasjon og sideinnhold til Google, slik at vi vet om eventuelle trusler du treffer på. Chrome sender også slike data hver gang du besøker mistenkelige nettsteder. Finn ut mer om hva slags data som bidrar til at Chrome blir bedre på å blokkere skadelige nedlastinger og oppdage skadelig programvare.
  • Safe Browsing beskytter deg og enheten din mot farlige nettsteder: Bli varslet når Chrome oppdager at nettstedene du besøker, kan være skadelige. Når du besøker nettsteder, sjekker Chrome dem opp mot en liste på datamaskinen din over nettsteder som anses som skadelige. Hvis nettstedet gir treff på listen, sender nettleseren Google en ufullstendig kopi av nettadressen for å avgjøre om det er et risikabelt nettsted. Finn ut mer om Safe Browsing-beskyttelsen.
  • Vis forslag til lignende sider når en side ikke blir funnet: Hvis du prøver å åpne en nettside og ikke får koblet til, kan du få forslag til andre sider som ligner. Chrome sender Google nettadressen til siden du prøver å åpne, for å kunne gi deg forslag.
  • Trykk for å søke: Når du fremhever ord i Chrome, ser du søkeresultatene for de fremhevede ordene nederst på siden.
  • Få en advarsel hvis passord blir avdekket i databrudd: Du kan få et varsel fra Chrome hvis du bruker en kombinasjon av brukernavn og passord som er utsatt for sikkerhetsbrudd i en datalekkasje på et tredjepartsnettsted eller i en tredjepartsapp.

Relaterte emner