Kiezen welke Google-functies je in Chrome gebruikt

You can make your browsing experience better when you sync and personalize Chrome. Customize your settings to make pages open faster, autocomplete your searches, and get your Chrome info on all your devices.

De synchronisatie-instellingen wijzigen

Als je synchronisatie inschakelt, worden al je profielgegevens (zoals bladwijzers, geschiedenis en wachtwoorden) opgeslagen in je Google-account. Je kunt je Chrome-gegevens op al je apparaten bekijken.

Als je niet alles wilt synchroniseren, kun je wijzigen welke gegevens worden opgeslagen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechtsboven op Profiel Profiel.
  3. Tik op Synchronisatie beheren.
  4. Schakel 'Alles synchroniseren' uit.
  5. Schakel alle gegevens uit die je niet met je account wilt synchroniseren.

Meer informatie over andere Google-services

Hieronder vind je meer informatie over instellingen voor niet-gepersonaliseerde services. Zo kun je besluiten welke je wilt behouden.

• Zoekopdrachten en URL's automatisch aanvullen: Als Google je standaardzoekmachine is, kan Chrome de tekst die je in de adresbalk typt naar Google sturen om voorgestelde zoektermen te ontvangen. Deze suggesties zijn gebaseerd op gerelateerde online zoekopdrachten, je browsegeschiedenis en populaire websites.
  • Suggesties voor vergelijkbare pagina's weergeven wanneer een pagina niet wordt gevonden: Als je geen verbinding kunt maken met een webpagina, kun je suggesties ontvangen voor andere pagina's die lijken op de webpagina die je probeert te openen. Chrome stuurt het webadres van de pagina die je probeert te openen naar Google om je suggesties te kunnen bieden.
  • Safe Browsing: Je kunt een melding krijgen als Chrome detecteert dat de website die je wilt bezoeken, misschien schadelijk is. Als je naar een website gaat, controleert Chrome de site in een lijst met bekende onbetrouwbare websites die op je computer wordt bewaard. Als de website overeenkomt met een van de vermeldingen in de lijst, stuurt je browser een gedeeltelijke kopie van het adres naar Google om te bepalen of de betreffende website riskant is. Bekijk meer informatie over Safe Browsing-bescherming.
  • Help de beveiliging van Chrome te verbeteren: Chrome kan periodiek bepaalde systeeminformatie en paginacontent naar Google sturen, zodat we op de hoogte zijn van eventuele dreigingen die je tegenkomt. Chrome stuurt deze gegevens ook als je een verdachte site bezoekt. Bekijk meer informatie over welke gegevens ervoor zorgen dat Chrome beter wordt in het blokkeren van schadelijke downloads en het detecteren van malware.
  • Help de functies en prestaties van Chrome te verbeteren: Help ons prioriteiten te stellen voor de functies en verbeteringen waaraan we moeten werken door toe te staan dat Chrome deze gebruiksstatistieken en crashrapporten automatisch naar Google stuurt.Bekijk meer informatie over gebruiksstatistieken en crashrapporten.
  • Zoekopdrachten en browsefunctionaliteit verbeteren: Help ons Chrome en de browsefunctionaliteit te verbeteren door toe te staan dat Google anoniem gegevens verzamelt over de sites die je bezoekt. Als 'Zoekopdrachten en browsefunctionaliteit verbeteren' is ingeschakeld, bevatten je Chrome-gebruiksstatistieken informatie over de webpagina's die je bezoekt en je gebruik ervan.
  • Tikken om te zoeken: Als je woorden markeert in Chrome, worden zoekresultaten voor de gemarkeerde woorden onderaan de pagina weergegeven.
  • Waarschuwen als je wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek: Je kunt een melding ontvangen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of app van derden.