Kiezen welke Google-functies je in Chrome gebruikt

Je kunt de browsefunctionaliteit verbeteren door Chrome te synchroniseren en te personaliseren. Pas je instellingen aan zodat pagina's sneller worden geladen, je zoekopdrachten automatisch worden aangevuld en je Chrome-gegevens op al je apparaten beschikbaar zijn.

De synchronisatie-instellingen wijzigen

Als je synchronisatie inschakelt, worden al je profielgegevens, zoals bladwijzers, geschiedenis en wachtwoorden, opgeslagen in je Google-account. Je kunt je Chrome-gegevens op al je apparaten bekijken.

Als je niet alles wilt synchroniseren, kun je wijzigen welke gegevens worden opgeslagen.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan op Synchronisatie en Google-services.
  4. Schakel Synchronisatie en alle services gebruiken uit.
  5. Schakel alle gegevens uit die je niet met je account wilt synchroniseren.

De browsefunctionaliteit in Chrome personaliseren

Wanneer je op internet browst, kan Chrome bijvoorbeeld suggesties geven voor websites die je mogelijk wilt bezoeken. Als je synchronisatie inschakelt, geeft Chrome je beter gepersonaliseerde suggesties.

Als je geen gepersonaliseerde suggesties meer wilt ontvangen, kun je de instellingen voor synchronisatie en personalisatie als volgt wijzigen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Meer Meer en dan Instellingen.
  3. Klik bovenaan op Synchronisatie en Google-services.
  4. Schakel Synchronisatie en alle services gebruiken uit.
  5. Schakel Activiteit en interacties uit.

Meer informatie over andere Google-services

Hieronder vind je meer informatie over instellingen voor niet-gepersonaliseerde services. Zo kun je besluiten welke je wilt behouden.

• Zoekopdrachten en URL's automatisch aanvullen: Deze suggesties zijn gebaseerd op gerelateerde zoekopdrachten op internet, je browsegeschiedenis en populaire websites. Als je standaard zoekmachine over een suggestieservice beschikt, kan Chrome de tekst die je in de adresbalk typt, verzenden naar de zoekmachine.
  • Pagina's vooraf laden voor sneller browsen en zoeken: Browsers gebruiken een IP-adres om een webpagina te laden. Wanneer je een webpagina bezoekt, kan Chrome de IP-adressen van alle links op de webpagina opzoeken en links laden die je daarna mogelijk wilt bezoeken. Als je deze instelling inschakelt, is het mogelijk dat de websites en de ingesloten content die vooraf worden geladen, hun eigen cookies instellen en lezen alsof je de site al hebt bezocht, zelfs als je de site niet bezoekt.
  • Suggesties voor vergelijkbare pagina's weergeven wanneer een pagina niet wordt gevonden: Als je geen verbinding kunt maken met een webpagina, kun je suggesties ontvangen voor andere pagina's die lijken op de webpagina die je probeert te openen. Het webadres van de pagina die je probeert te openen, wordt naar Google verzonden om je suggesties te kunnen bieden.
  • Safe Browsing: Je kunt een melding krijgen wanneer de browser detecteert dat de website die je wilt bezoeken, wellicht schadelijk is. Als je naar een website gaat, controleert Chrome de site in een lijst met bekende onbetrouwbare websites die op je computer wordt bewaard. Als de website overeenkomt met een van de vermeldingen in de lijst, stuurt je browser een gedeeltelijke kopie van het adres naar Google om te bepalen of de betreffende website riskant is. Meer informatie over Safe Browsing-bescherming.
  • Help 'Safe Browsing' te verbeteren: Chrome kan periodiek bepaalde systeeminformatie en paginacontent verzenden naar Google, zodat we op de hoogte zijn van eventuele dreigingen die je tegenkomt. Chrome verzendt deze gegevens ook wanneer je een verdachte site bezoekt. Meer informatie over welke gegevens ervoor zorgen dat Chrome beter wordt in het blokkeren van schadelijke downloads en het detecteren van malware.
  • Help de functies en prestaties van Chrome verbeteren: Help ons prioriteiten te stellen voor de functies en verbeteringen waaraan we moeten werken door toe te staan dat Chrome deze gebruiksstatistieken en crashrapporten automatisch naar Google verzendt. Meer informatie over gebruiksstatistieken en crashrapporten.
  • Zoekopdrachten en browsefunctionaliteit verbeteren: Help ons Chrome en de browsefunctionaliteit te verbeteren door toe te staan dat Google anoniem gegevens verzamelt over de sites die je bezoekt. Als 'Zoekopdrachten en browsefunctionaliteit verbeteren' is ingeschakeld, bevatten je Chrome-gebruik en -statistieken bijvoorbeeld informatie over de webpagina's die je bezoekt en je gebruik ervan.
  • Uitgebreide spellingcontrole: Gebruik voor Chrome dezelfde technologie voor spellingcontrole als voor Google Zoeken. Chrome verstuurt de tekst die je typt naar Google.