Åtgärda problem med sparade betalningsuppgifter och lösenord

Du kan spara kontaktuppgifter, betalningsuppgifter och inloggningsinformation i Chrome. Testa åtgärderna nedan om något inte fungerar med sparade uppgifter i Chrome.

Åtgärda problem med lösenord

Du kan spara eller radera lösenord i Chrome. Läs mer om hur du hanterar sparade lösenord.

Ingen fråga om att spara lösenord visas i Chrome

Du kan spara lösenord i Chrome även om du inte får frågan automatiskt när du fyller i ett formulär.
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Ange dina uppgifter på den webbplats du vill spara lösenordet för.
  3. Välj Lösenord Spara lösenordet till höger om adressfältet följt av Spara.

Om du inte hittar nyckelikonen raderar du lösenordet och testar att logga in igen.

Redigera eller radera sparade lösenord

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Profil Profil uppe till höger följt av Lösenord Lösenord.
  3. Du kan redigera eller radera ett sparat lösenord genom att välja Mer Mer följt av Ta bort eller Redigera lösenord.

Förhindra att en fråga om att spara lösenord visas i Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger följt av Lösenord Lösenord.
  3. Klicka på Inställningar till vänster.
  4. Inaktivera Erbjud att spara lösenord.

Sparade lösenord visas inte som förslag i Chrome

Klicka på textfältet för lösenordet. En lista med förslag utifrån de sparade uppgifterna visas.

Om det ändå inte visas några förslag kanske det inte gick att identifiera rätt fält på webbplatsen i Chrome.

Du kan granska de sparade uppgifterna så här:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger följt avLösenord Lösenord.
  3. Klicka på Förhandsgranska Förhandsgranska till höger om webbplatsen.

Åtgärda problem med betalnings- och kontaktuppgifter

Du kan spara, redigera eller ta bort betalningsuppgifter i Chrome.

Ingen fråga om att spara dina adress- och betalningsuppgifter visas i Chrome

Om du är inloggad i Chrome kan du använda kortet genom att lägga till det i Google Pay:
  1. Öppna pay.google.com.
  2. Lägga till dina uppgifter:
    • Betalningsmetod: Välj Betalningsmetoder följt av Lägg till betalningsmetoder.
    • Adress: Välj Adress följt av Lägg till adresser.
Läs mer om vad det innebär att spara betalningsmetoder i Google Pay.
Du kan också lägga till betalningsuppgifter så att de bara sparas på din enhet. Då ser du inte de sparade betalningsuppgifterna på andra enheter. Läs mer om hur du lägger till, redigerar och raderar kort i Chrome.

Lägga till eller ändra betalningsuppgifter som du har sparat i Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Profil Profil uppe till höger följt av Betalningsmetoder Betalningsmetoder eller Adresser och annat Adresser och annat.
  3. Lägga till, redigera eller radera uppgifter:
    • Lägga till: Välj Lägg till bredvid Betalningsmetoder eller Adresser.
    • Redigera: Välj Mer Ordna bredvid kortet eller adressen följt av Redigera.
    • Radera: Välj Mer Ordna bredvid kortet eller adressen följt av Radera.

Om du lägger till, redigerar eller raderar en adress och är inloggad i Chrome med ditt Google-konto visas ändringarna på alla andra enheter där du är inloggad i Chrome med samma konto.

Redigera dina sparade betalningsuppgifter

Om dina sparade betalningsuppgifter inte stämmer kan du redigera uppgifterna i Chrome.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Profil Profil uppe till höger följt av Betalningsmetoder Betalningsmetoder eller Adresser och annat Adresser och annat.
  3. Välj Mer Mer till höger om posten som är fel följt av Redigera.

Om du har sparat betalningsmetoden i Google Pay kan du behöva länka till Google Pay eller ändra uppgifterna på pay.google.com.

Förhindra att en fråga om att spara betalningsuppgifter visas i Chrome

Om du aldrig vill spara uppgifter i Chrome kan du inaktivera meddelandet:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger följt av Betalningsmetoder Betalningsmetoder.
  3. Inaktivera Spara och fyll i betalningsmetoder.

Sparade betalningsmetoder visas inte som förslag i Chrome

Klicka på textfältet för betalningsmetoden. En lista med förslag utifrån de sparade uppgifterna visas.

Om det ändå inte visas några förslag kanske det inte gick att identifiera rätt fält på webbplatsen i Chrome.

Du kan granska de sparade uppgifterna så här:

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Profil Profil uppe till höger följt av Betalningsmetoder Betalningsmetoder.

Åtgärda fel när du betalar

Om det inte fungerar som det ska när du ska köpa något online kan det vara problem med kreditkortet eller webbplatsen.

Okänd debitering på mindre än 10 SEK på kreditkortet

Google Pay kontrollerar att kreditkortet är giltigt med en tillfällig reservation på mindre än 10 SEK. Reservationen tas bort efter 1–7 arbetsdagar beroende på bank.

Det står ”GOOGLE *TEMPORARY HOLD” på mitt kontoutdrag
När du anger eller sparar ett kort automatiskt i Chrome kan Google reservera ett litet belopp. Det är en säkerhetsåtgärd för att säkerställa att du är kortets rättmätiga ägare. Det reserverade beloppet annulleras av Google inom kort.

Felmeddelandet Osäker inloggning eller Osäker betalning

Om meddelandet Osäker inloggning eller Osäker betalning visas granskar du säkerhetsstatusen:

• Information Inte säker: Vi rekommenderar inte att du uppger känsliga uppgifter som lösenord eller kreditkortsnummer. Du kan testa om det går att besöka en säkrare version av webbplatsen.
  • Varning Farlig: Vi rekommenderar inte att du uppger några privata eller personliga uppgifter på den här sidan. Undvik om möjligt att använda webbplatsen. Läs mer om farliga webbplatser.