Problemen met opgeslagen betaalgegevens en wachtwoorden oplossen

Je kunt je contact-, betaal- en inloggegevens opslaan in Chrome. Als Chrome je gegevens niet heeft onthouden, probeer je de onderstaande oplossingen.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Je kunt je wachtwoorden in Chrome herstellen. Meer informatie over het beheren van opgeslagen wachtwoorden

Chrome biedt niet aan om je wachtwoorden op te slaan

Je kunt je wachtwoord opslaan in Chrome, ook als je niet automatisch wordt gevraagd of je je wachtwoord wilt opslaan als je een formulier invult.
  1. Open Chrome.
  2. Voer je gegevens in op de website waarvoor je het wachtwoord wilt opslaan.
  3. Klik aan de rechterkant van de adresbalk op Wachtwoord Sleutel en dan Opslaan.

Als je een mobiel apparaat gebruikt of het sleutelpictogram niet ziet, verwijder je je wachtwoord en probeer je opnieuw in te loggen.

Je opgeslagen wachtwoorden verwijderen

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoorden.
  4. Tik op het wachtwoord dat je wilt verwijderen. Tik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, kies je Browsegegevens wissen en selecteer je Wachtwoorden.

Voorkomen dat Chrome aanbiedt om je wachtwoorden op te slaan

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk gewenst moment in- of uitschakelen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoorden.
  4. Schakel bovenaan Wachtwoorden opslaan uit.

Chrome geeft geen suggesties voor je opgeslagen wachtwoorden

Als Chrome je opgeslagen wachtwoord niet aanbiedt, tik je op Wachtwoord Sleutel om mogelijke wachtwoorden te vinden.

Problemen met betaal- en contactgegevens oplossen

Je kunt je betaalgegevens toevoegen, bewerken of verwijderen in Chrome.

Chrome biedt niet aan om je betaalgegevens op te slaan

Als de website het betaalformulier in meerdere delen splitst, kan Chrome je creditcard mogelijk niet opslaan. Gebruik in plaats daarvan je kaart door deze toe te voegen aan Google Pay:
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Je gegevens toevoegen:
    • Betaalmethode: selecteer Betaalmethoden en dan Betaalmethoden toevoegen.
    • Adres: selecteer Adres en dan Adressen toevoegen.
Bekijk meer informatie over wat het betekent om je betaalmethoden op te slaan in Google Pay.
Je kunt je betaalgegevens ook toevoegen zodat ze alleen worden opgeslagen op je apparaat. Je opgeslagen betaalgegevens worden dan niet weergegeven op andere apparaten. Meer informatie over het toevoegen, bewerken en verwijderen van kaarten in Chrome

Betaalgegevens die je hebt opgeslagen in Chrome toevoegen of wijzigen

Als je synchronisatie hebt ingeschakeld in Chrome en je je gegevens wijzigt, worden je wijzigingen ook weergegeven op je andere apparaten. Meer informatie over hoe je kiest welke gegevens worden gesynchroniseerd op andere apparaten

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen en dan Instellingen  en dan Automatisch aanvullen en betalingen.
  3. Tik op Adressen en meer of Betaalmethoden.
  4. Gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:
    • Toevoegen: Tik onderaan op Adres toevoegen of Kaart toevoegen. Als je je gegevens hebt ingevoerd, tik je onderaan op Gereed.
    • Bewerken: Tik op het item. Als je klaar bent met het wijzigen van je gegevens, tik je onderaan op Gereed.
    • Verwijderen: Tik op het item. Tik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.
Als je betaalmethode is opgeslagen in Google Pay, kun je in Google Pay of via pay.google.com je gegevens wijzigen.

Voorkomen dat Chrome aanbiedt om je betaalgegevens op te slaan

Als je je gegevens nooit in Chrome wilt opslaan, kun je de prompt uitschakelen:

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen .
  3. Tik op Instellingen en dan Formulieren automatisch aanvullen.
  4. Schakel bovenaan Aan uit.

Opgeslagen Google Pay-kaart wordt niet weergegeven in Chrome

Als je wilt dat je kaarten van Google Pay worden weergegeven in Chrome, log dan in bij Chrome en schakel je synchronisatie in.