Problemen met opgeslagen betaalgegevens en wachtwoorden oplossen

Je kunt je contact-, betaal- en inloggegevens opslaan in Chrome. Als Chrome je gegevens niet heeft onthouden, probeer je de onderstaande oplossingen.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Je kunt je wachtwoorden opslaan of verwijderen in Chrome. Meer informatie over het beheren van opgeslagen wachtwoorden

Chrome biedt niet aan om je wachtwoorden op te slaan

Je kunt je wachtwoord opslaan in Chrome, ook als je niet automatisch wordt gevraagd of je je wachtwoord wilt opslaan als je een formulier invult.
  1. Open Chrome op je computer.
  2. Voer je gegevens in op de website waarvoor je het wachtwoord wilt opslaan.
  3. Selecteer rechts van de adresbalk Wachtwoord Je wachtwoord opslaan en dan Opslaan.

Als je het sleutelicoon niet vindt, verwijder je je wachtwoord en probeer je opnieuw in te loggen.

Je opgeslagen wachtwoorden bewerken of verwijderen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven Profiel Profiel en dan Wachtwoorden Wachtwoorden.
  3. Selecteer Meer Meer en dan Wachtwoord verwijderen of Wachtwoord bewerken om een opgeslagen wachtwoord te verwijderen of te bewerken.

Voorkomen dat Chrome aanbiedt om je wachtwoorden op te slaan

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Wachtwoorden Wachtwoorden.
  3. Klik links op Instellingen.
  4. Zet Aanbieden wachtwoorden op te slaan uit.

Chrome geeft geen suggesties voor je opgeslagen wachtwoorden

Klik op het tekstveld voor je wachtwoord. Er wordt een lijst met suggesties weergegeven, op basis van je opgeslagen gegevens.

Als je nog steeds geen suggesties ziet, kan het zijn dat Chrome niet de juiste velden op de website kan detecteren.

Volg deze stappen om je opgeslagen gegevens op te zoeken:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Wachtwoorden Wachtwoorden.
  3. Klik rechts van de website op Voorbeeld Voorbeeld.

Problemen met betalings- en contactgegevens oplossen

Je kunt je betaalgegevens toevoegen, bewerken of verwijderen in Chrome.

Chrome biedt niet aan om je betalings- of adresgegevens op te slaan

Als je bent ingelogd bij Chrome, kun je je kaart gebruiken door deze toe te voegen aan Google Pay:
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Je gegevens toevoegen:
    • Betaalmethode: selecteer Betaalmethoden en dan Betaalmethoden toevoegen.
    • Adres: selecteer Adres en dan Adressen toevoegen.
Bekijk meer informatie over wat het betekent om je betaalmethoden op te slaan in Google Pay.
Je kunt je betalingsgegevens ook toevoegen zodat ze alleen worden opgeslagen op je apparaat. Je vindt je opgeslagen betalingsgegevens dan niet op andere apparaten. Meer informatie over hoe je kaarten in Chrome toevoegt, bewerkt en verwijdert

Betaalgegevens die je hebt opgeslagen in Chrome toevoegen of wijzigen

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Profiel Profiel en dan Betaalmethoden Betaalmethoden of Adressen en meer Adressen en meer.
  3. Zo kun je gegevens toevoegen, bewerken of verwijderen:
    • Toevoegen: Selecteer naast Betaalmethoden of Adressen de optie Toevoegen.
    • Bewerken: Selecteer naast de kaart of het adres de optie Meer Ordenen en dan Bewerken.
    • Verwijderen: Selecteer naast de kaart of het adres de optie Meer Ordenen en dan Verwijderen.

Als je een adres toevoegt, bewerkt of verwijdert en je bent ingelogd bij Chrome met je Google-account, worden je wijzigingen getoond op je andere apparaten waarop je met hetzelfde account bent ingelogd bij Chrome.

Je opgeslagen betaalgegevens bewerken

Als je opgeslagen betaalgegevens niet kloppen, kun je je gegevens bewerken in Chrome.

1. Open Chrome op je computer.
  2. Selecteer rechtsboven de optie Profiel Profiel en dan Betaalmethoden Betaalmethoden of Adressen en meer Adressen en meer.
  3. Selecteer rechts van een onjuist item Meer Meer en dan Bewerken.

Als je betaalmethode is opgeslagen in Google Pay, kun je in Google Pay of via pay.google.com je gegevens wijzigen.

Voorkomen dat Chrome aanbiedt om je betaalgegevens op te slaan

Als je je gegevens nooit in Chrome wilt opslaan, kun je de prompt uitschakelen:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Betaalmethoden Betaalmethoden.
  3. Schakel Betaalmethoden opslaan en invullen uit.

Chrome doet geen suggesties voor je opgeslagen betaalmethoden

Klik op het tekstveld voor je betaalmethode. Er wordt een lijst met suggesties weergegeven, op basis van je opgeslagen gegevens.

Als je nog steeds geen suggesties ziet, kan het zijn dat Chrome niet de juiste velden op de website kan detecteren.

Volg deze stappen om je opgeslagen gegevens op te zoeken:

1. Open Chrome op je computer.
  2. Klik rechtsboven op Profiel Profiel en dan Betaalmethoden Betaalmethoden.

Problemen met betalingen oplossen

Als je problemen ondervindt met online aankopen, is er mogelijk een probleem met je kaart of de website.

Onbekende afschrijving van $ 0 of $ 1 van je creditcard

Google Pay bevestigt dat je creditcard geldig is door tijdelijk $ 0 of $ 1 af te schrijven. Deze afschrijving wordt na één tot zeven werkdagen ongedaan gemaakt, afhankelijk van je bank.

Er staat 'GOOGLE *TIJDELIJKE BLOKKERING' op mijn betaalkaartafschrift
Als je automatisch een kaart invoert of opslaat in Chrome, kan Google een reservering met een lage waarde op je creditcard toepassen. Dit is een beveiligingsmaatregel om na te gaan of je de legitieme eigenaar van de kaart bent. Deze reservering wordt kort daarna geannuleerd door Google.

Fout 'Inloggen niet veilig' of 'Betalen niet veilig'

Als het bericht 'Inloggen niet veilig' of 'Betalen niet veilig' wordt weergegeven, controleer je de beveiligingsstatus: