Problemen met opgeslagen betaalgegevens en wachtwoorden oplossen

Je kunt je contact-, betaal- en inloggegevens opslaan in Chrome. Als Chrome je gegevens niet heeft onthouden, probeer je de onderstaande oplossingen.

Problemen met wachtwoorden oplossen

Je kunt je wachtwoorden in Chrome herstellen. Meer informatie over het beheren van opgeslagen wachtwoorden

Chrome biedt niet aan om je wachtwoorden op te slaan

Je kunt je wachtwoord opslaan in Chrome, ook als je niet automatisch wordt gevraagd of je je wachtwoord wilt opslaan als je een formulier invult.
  1. Open Chrome.
  2. Voer je gegevens in op de website waarvoor je het wachtwoord wilt opslaan.
  3. Klik rechts van de adresbalk op Wachtwoorden Je wachtwoord opslaan en dan Opslaan.

Als je een mobiel apparaat gebruikt of het sleutelicoon niet vindt, verwijder je je wachtwoord en probeer je opnieuw in te loggen.

Je opgeslagen wachtwoorden verwijderen

1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Meer.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoordmanager.
  4. Tik op het wachtwoord dat je wilt verwijderen.
  5. Tik onderaan op Verwijderen Verwijderen.
  6. Bevestig het wachtwoord dat je wilt verwijderen om het proces af te ronden.

Als je al je opgeslagen wachtwoorden wilt wissen, kies je Browsergegevens wissen en selecteer je Wachtwoorden.

Voorkomen dat Chrome aanbiedt om je wachtwoorden op te slaan

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie altijd aan- of uitzetten.

1. Open Chrome Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Meer Ordenen.
  3. Tik op Instellingen en dan Wachtwoordmanager.
  4. Tik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  5. Zet Aanbieden wachtwoorden op te slaan uit.
Chrome geeft geen suggesties voor je opgeslagen wachtwoorden
Als Chrome geen wachtwoord voorstelt, tik je boven het toetsenbord op Wachtwoorden Je wachtwoord opslaan en dan Wachtwoord selecteren.

Problemen met betalings- en contactgegevens oplossen

Je kunt je betaalgegevens toevoegen, bewerken of verwijderen in Chrome.

Chrome biedt niet aan om je betalings- of adresgegevens op te slaan

Als de website het betaalformulier in meerdere delen splitst, kan Chrome je creditcard mogelijk niet opslaan. Gebruik in plaats daarvan je kaart door deze toe te voegen aan Google Pay:
  1. Ga naar pay.google.com.
  2. Je gegevens toevoegen:
    • Betaalmethode: selecteer Betaalmethoden en dan Betaalmethoden toevoegen.
    • Adres: selecteer Adres en dan Adressen toevoegen.
Bekijk meer informatie over wat het betekent om je betaalmethoden op te slaan in Google Pay.
Je kunt je betalingsgegevens ook toevoegen zodat ze alleen worden opgeslagen op je apparaat. Je vindt je opgeslagen betalingsgegevens dan niet op andere apparaten. Meer informatie over hoe je kaarten in Chrome toevoegt, bewerkt en verwijdert

Betaalgegevens die je hebt opgeslagen in Chrome toevoegen of wijzigen

Als je een adres toevoegt, bewerkt of verwijdert en je bent ingelogd bij Chrome met je Google-account, worden je wijzigingen getoond op je andere apparaten waarop je met hetzelfde account bent ingelogd bij Chrome.

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Adressen en meer of Betaalmethoden.
    • Informatie toevoegen: Tik onderaan op Adres toevoegen of Kaart toevoegen. Als je de informatie hebt opgegeven, tik je onderaan op Klaar.
    • Informatie bewerken: Tik op het item. Als je klaar bent met de wijzigingen, tik je onderaan op Klaar.
    • Informatie verwijderen: Tik op het item. Tik bovenaan op Verwijderen Verwijderen.

Als je betaalmethode is opgeslagen in Google Pay, moet je deze nog altijd bewerken of verwijderen in Google Pay.

Voorkomen dat Chrome aanbiedt om je betaalgegevens op te slaan

Als je je gegevens nooit in Chrome wilt opslaan, kun je de prompt uitschakelen:

1. Open Chrome Chrome op je Android-apparaat.
  2. Tik rechts van de adresbalk op Meer Ordenen .
  3. Tik op Instellingen en dan Betaalmethoden.
  4. Schakel Betaalmethoden opslaan en invullen uit.
Opgeslagen Google Pay-kaart wordt niet getoond in Chrome
Als je wilt dat je kaarten van Google Pay worden weergegeven in Chrome, log dan in bij Chrome en schakel je synchronisatie in.