Visa en webbplats genom att stänga av annonsblockeraren i Chrome

Annonser visas inte på webbplatser som har dåliga annonsupplevelser, till exempel

• för många annonser
  • irriterande annonser med blinkande grafik och automatisk uppspelning av ljud
  • annonsväggar som blockerar innehållet.

När annonserna blockeras visas ett meddelande om att påträngande annonser har blockerats. Påträngande annonser tas bort från sidan.

Läs mer om varför Chrome blockerar annonser i Googles blogg.

Inaktivera annonsblockeraren

Du kan ändra inställningarna så att annonser tillåts på alla webbplatser.

1. Klicka på Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar följt av Avancerat följt av Inställningar för webbplatsen  följt av Annonser
  2. Aktivera Blockeras på webbplatser där påträngande annonser brukar visas (rekommenderas)

Tillåta annonser på vissa webbplatser

Om du litar på en webbplats kan du lägga till ett undantag som tillåter att annonser visas på webbplatsen.

1. Öppna Chrome på datorn.

2. Öppna en sida som du litar på där annonser har blockerats.
  3. Klicka på låset Lås eller informationssymbolen Information till vänster om webbadressen.
  4. Klicka på pilarna Pilar till höger om Annonser.
  5. Välj Tillåt alltid på den här webbplatsen.
  6. Läs in webbsidan igen.

Förhindra att Chrome blockerar annonser på din webbplats

I Chrome tas annonser bort från webbplatser som bryter mot Better Ads Standards. Med hjälp av standarden motarbetas annonstyper som är särskilt irriterande.

Om annonser tas bort från en webbplats som du äger besöker du rapporten om annonsupplevelse. Rapporten innehåller information om eventuella problem på webbplatsen och hur du kan åtgärda dem.