Besöka en webbplats genom att stänga av annonsblockeraren i Chrome

Annonser visas inte på webbplatser som har dåliga annonsupplevelser, till exempel

• för många annonser
  • irriterande annonser med blinkande grafik och automatisk uppspelning av ljud
  • annonsväggar som blockerar innehållet.

När annonserna blockeras visas ett meddelande om att påträngande annonser har blockerats. Påträngande annonser tas bort från sidan.

Läs mer om varför Chrome blockerar annonser i Googles blogg.

Inaktivera annonsblockeraren

Du kan ändra inställningarna så att annonser tillåts på alla webbplatser.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Välj Mer Mer uppe till höger följt av Inställningar.
  3. Välj Integritet och säkerhet följt av Webbplatsinställningar.
  4. Välj Ytterligare innehållsinställningar under Innehåll följt av Påträngande annonser.
  5. Välj Alla webbplatser du besöker kan visa alla annonser för dig under Standardbeteende.

Tillåta annonser på vissa webbplatser

Du kan tillåta att alla webbplatser du besöker kan visa alla annonser för dig.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Öppna en sida som du litar på där annonser har blockerats.
  3. Tryck på Visa information om webbplatsen Default (Secure) till vänster om webbadressen följt av Webbplatsinställningar.
  4. Välj Tillåt bredvid Påträngande annonser, under Behörigheter.
  5. Läs in webbsidan igen.

Förhindra att Chrome blockerar annonser på din webbplats

I Chrome tas annonser bort från webbplatser som bryter mot Better Ads Standards. Med hjälp av standarden motarbetas annonstyper som är särskilt irriterande.

Om annonser tas bort från en webbplats som du äger besöker du rapporten om annonsupplevelse. Rapporten innehåller information om eventuella problem på webbplatsen och hur du kan åtgärda dem.