Så fungerar det att surfa privat i Chrome

När du surfar privat kan andra som använder samma enhet inte se din historik.

Ingen webbhistorik och inga uppgifter som skrivits i formulär sparas i Chrome. Cookies och webbplatsdata sparas medan du surfar men raderas när du avslutar inkognitoläget.

Detta händer när du surfar privat

Viss information sparas inte och är inte synlig efteråt

Inget av följande sparas i Chrome när du har stängt alla inkognitofönster:

• Din webbhistorik
  • Cookies och webbplatsdata
  • Uppgifter som du har skrivit i formulär
  • Behörigheter som du har gett webbplatser

Du avslutar inkognitoläget genom att stänga alla inkognitofönster.

Din aktivitet kanske fortfarande är synlig

Inkognitoläget gör att din surfaktivitet inte sparas lokalt i Chrome-historiken. Din aktivitet, och däribland din plats, kan fortfarande vara synlig för:

• Webbplatser du besöker, inklusive annonser och resurser som används på dessa webbplatser
  • Webbplatser som du loggar in på
  • Din arbetsgivare, skola eller någon annan som driver nätverket du använder
  • Internetleverantören
  • Sökmotorer
    • Sökförslag kan visas i sökmotorer utifrån din plats eller aktivitet i den aktuella inkognitosessionen.

Viss information kan fortfarande vara synlig

En webbtjänst, webbplats, sökmotor eller internetleverantör kan se följande:

• Din IP-adress, som kan användas för att identifiera var du befinner dig i stora drag
  • Din aktivitet när du använder en webbtjänst
  • Din identitet om du loggar in på en webbtjänst som Gmail

Betalningsuppgifter, lösenord och kontaktuppgifter går fortfarande att ta fram och använda, men det går inte att ändra de sparade uppgifterna i ett inkognitofönster i Chrome.

Nedladdningar och bokmärken sparas

Vilka filer du laddar ned sparas inte i Chrome när du surfar privat. Däremot sparas de fortfarande i mappen Nedladdningar även när du har avslutat inkognitoläget. Du och alla som använder enheten kan se och öppna filerna.

Alla bokmärken som du skapar sparas i Chrome.

Vissa inställningar, inklusive tillgänglighetsalternativ och bokmärkesinställningar, kan också sparas i Chrome.

Du kan byta mellan inkognitoflikar och vanliga flikar i Chrome. Du surfar bara privat när du använder en inkognitoflik.

Sluta surfa privat

Inkognitoläget körs på en egen flik, åtskild från vanliga flikar i Chrome.

Om du har en inkognitoflik öppen och öppnar en ny flik så surfar du privat även där. Du kan avsluta inkognitoläget genom att stänga alla inkognitoflikar.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en telefon eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Byt flik Byt flik uppe till höger. Till höger ser du alla öppna inkognitoflikar.
  3. Tryck på Stäng Stäng uppe till höger på inkognitoflikarna.