Så här fungerar privatsurfläge

När du surfar privat visas inte din aktivitet för andra som använder enheten.

Chrome sparar inte webbhistoriken eller uppgifter som anges i formulär. Cookies och webbplatsdata sparas medan du surfar men raderas när du avslutar inkognitoläget.

Din aktivitet kanske fortfarande är synlig

I inkognitoläget sparas ingen webbaktivitet i Chrome.

Din aktivitet kan fortfarande vara synlig för

• webbplatser du besöker, inklusive annonser och resurser som används på dessa webbplatser
  • din arbetsgivare, skola eller någon som kör det nätverk du använder
  • internetleverantören

Om du loggar in på ett konto för att använda en webbtjänst, t.ex. Gmail, kan webbaktiviteten sparas på webbplatser som känner igen kontot.

Nedladdningar och bokmärken sparas

Filer du laddar ned när du surfar privat sparas inte i Chrome. Däremot sparas de fortfarande i mappen Nedladdningar även när du har avslutat inkognitoläget. Du och alla som använder enheten kan se och öppna filerna.

Alla bokmärken som du skapar sparas i Chrome.

Du kan byta mellan inkognitoflikar och vanliga flikar i Chrome. Du surfar bara privat när du använder en inkognitoflik.

Sluta surfa privat

Inkognitoläget körs på en egen flik, åtskild från vanliga flikar i Chrome.

Om du har en inkognitoflik öppen och öppnar en ny flik så surfar du privat även där. Du kan avsluta inkognitoläget genom att stänga alla inkognitoflikar.

1. Öppna Chrome-appen Chrome på en mobil eller surfplatta med Android.
  2. Tryck på Byt flik Byt flik uppe till höger. Till höger ser du alla öppna inkognitoflikar.
  3. Tryck på Stäng Stäng uppe till höger på inkognitoflikarna.