Slik virker privat surfing i Chrome

Når du surfer privat, kan ikke andre som bruker enheten, se loggen din.

Chrome lagrer verken nettleserloggen din eller informasjon du skriver inn i skjemaer. Informasjonskapslene og nettstedsdataene blir midlertidig lagret mens du surfer, men slettes når du lukker inkognitomodus. Du kan velge å blokkere informasjonskapsler fra tredjeparter når du åpner nye inkognitovinduer. Finn ut mer om informasjonskapsler.

Hva skjer når du surfer privat?

Noe informasjon blir ikke sett eller lagret

Når du har lukket alle inkognito-nettleservinduene, lagrer ikke Chrome

• nettleserloggen
  • informasjonskapsler og nettstedsdata
  • informasjon du har skrevet inn i skjemaer
  • tillatelser du har gitt nettsteder

For å avslutte inkognitomodus, lukk alle inkognitovinduer.

Det kan hende at aktiviteten din fortsatt er synlig

Inkognitomodus hindrer Chrome i å lagre nettleseraktiviteten din i den lokale loggen. Aktiviteten din, for eksempel plasseringen din, kan fremdeles være synlig for

• Nettstedene du besøker, inkludert annonser og ressurser som brukes på de aktuelle nettstedene.
  • Nettsteder du logger på.
  • Arbeidsgiveren din, skolen din eller den som administrerer nettverket du bruker.
  • Internettleverandøren din.
  • Søkemotorer.
    • Søkemotorer kan vise søkeforslag basert på plasseringen din eller aktiviteten i den pågående inkognito-surfeøkten. Når du søker på Google, anslår Google alltid det generelle området du søker fra. Finn ut mer om posisjon når du søker på Google.

Noe av informasjonen din kan fremdeles være synlig

Nettjenester, nettsteder, søkemotorer og leverandører kan kanskje se

• IP-adressen din, som kan brukes til å fastslå det generelle området du er i
  • aktiviteten din når du bruker nettjenester
  • identiteten din hvis du logger deg på en nettjeneste, som Gmail

Du kan fremdeles finne og bruke betalings-, passord- og kontaktinformasjonen din, men du kan ikke endre den lagrede informasjonen din i et inkognitovindu i Chrome.

Nedlastinger og bokmerker lagres

Chrome lagrer ikke filene du laster ned mens du surfer privat. Derimot lagres de i Nedlastinger-mappen – selv etter at du har avsluttet inkognitomodus. Du og alle som bruker enheten, kan se og åpne disse filene.

Alle bokmerker du oppretter, lagres i Chrome.

Noen av innstillingene dine, inkludert tilgjengelighetsvalg og bokmerkeinnstillinger, kan også bli lagret i Chrome.

Du kan bytte mellom inkognitofaner og vanlige Chrome-faner. Du surfer bare privat når du bruker inkognitofaner.

Du kan også velge å blokkere informasjonskapsler fra tredjeparter når du åpner nye inkognitovinduer. Finn ut mer om informasjonskapsler.

Lukk inkognitomodus for å stoppe privat surfing

Inkognitomodus kjører i egne faner og er adskilt fra vanlige Chrome-faner.

Hvis du har åpnet en inkognitofane og deretter åpner en til, fortsetter den private nettleserøkten i den nye fanen. For å gå ut av inkognitomodus, lukk alle inkognitofaner.

1. Åpne Chrome-appen Chrome på Android-enheten din.
  2. Trykk på Bytt fane Bytt faner øverst til høyre. Du ser åpne inkognitofaner til høyre.
  3. Trykk på Lukk Lukk øverst til høyre på inkognitofanene.