Hoe privé browsen werkt in Chrome

Als je privé browst, krijgen andere mensen die het apparaat gebruiken je geschiedenis niet te zien.

Chrome bewaart je browsegeschiedenis niet en ook niet de informatie die je in formulieren invoert. Cookies en sitegegevens worden onthouden terwijl je browst, maar worden verwijderd als je de incognitomodus sluit. Je kunt ervoor kiezen cookies van derden te blokkeren als je een nieuw incognitovenster opent. Meer informatie over cookies

Wat er gebeurt als je privé browst

Sommige gegevens worden niet gezien of opgeslagen

Als je alle browservensters in de incognitomodus hebt gesloten, worden de volgende gegevens niet in Chrome bewaard:

• Je browsegeschiedenis
  • Je cookies en sitegegevens
  • Informatie die je in formulieren hebt ingevoerd
  • Rechten die je aan websites hebt gegeven

Als je de incognitomodus wilt afsluiten, sluit je alle incognitovensters.

Je activiteit is mogelijk nog zichtbaar

In de incognitomodus wordt je browse-activiteit niet door Chrome opgeslagen in je lokale geschiedenis. Je activiteit, zoals je locatie, is mogelijk nog steeds zichtbaar voor:

• Websites die je bezoekt, inclusief de advertenties en bronnen die op deze sites worden gebruikt
  • Websites waarbij je inlogt
  • Je werkgever, school of degene die het netwerk beheert dat je gebruikt
  • Je internetprovider
  • Zoekmachines

Sommige van je gegevens zijn misschien nog zichtbaar

Een webservice, website, zoekmachine of provider kan mogelijk het volgende zien:

• Je IP-adres, dat kan worden gebruikt om het algemene gebied te bepalen waar je je bevindt
  • Je activiteit als je een webservice gebruikt
  • Je identiteit als je inlogt bij een webservice, zoals Gmail

In een Chrome-incognitovenster kun je je betalings-, wachtwoord- en contactgegevens nog steeds vinden en gebruiken, maar je kunt je opgeslagen gegevens niet wijzigen.

Downloads en bladwijzers worden opgeslagen

Bestanden die je downloadt terwijl je privé browst, worden niet opgeslagen door Chrome. Ze blijven wel bewaard in de map Downloads, ook nadat je de incognitomodus hebt gesloten. Iedereen die je apparaat gebruikt, kan de bestanden zien en openen.

Alle bladwijzers die je maakt, worden opgeslagen in Chrome.

Sommige van je voorkeuren, waaronder toegankelijkheidsopties en bladwijzerinstellingen, kunnen ook worden opgeslagen in Chrome.

Je kunt schakelen tussen incognitotabbladen en gewone Chrome-tabbladen. Je browst alleen privé als je een incognitotabblad gebruikt.

Je kunt er ook voor kiezen cookies van derden te blokkeren als je een nieuw incognitovenster opent. Meer informatie over cookies

De incognitomodus sluiten om privé browsen te stoppen

De incognitomodus wordt uitgevoerd op een ander tabblad dan je normale Chrome-tabbladen.

Als er een incognitotabblad is geopend en je nog een incognitotabblad opent, gaat je sessie voor privé browsen verder op het nieuwe tabblad. Als je de incognitomodus wilt afsluiten, sluit je alle incognitotabbladen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen. Aan de rechterkant worden je geopende incognitotabbladen weergegeven.
  3. Tik rechtsboven in je incognitotabbladen op Sluiten Sluiten.