Hoe privé browsen werkt in Chrome

Als je privé browst, krijgen andere mensen die het apparaat gebruiken je geschiedenis niet te zien.

Chrome bewaart noch je browsegeschiedenis noch de informatie die je in formulieren invoert. Cookies en sitegegevens worden onthouden terwijl je browst, maar worden verwijderd als je de incognitomodus sluit.

Wat er gebeurt als je privé browst

Sommige gegevens worden niet gezien of opgeslagen

Zodra je alle browservensters in de incognitomodus sluit, bewaart Chrome het volgende niet:

• Je browsegeschiedenis
  • Je cookies en sitegegevens
  • Informatie die je in formulieren hebt ingevoerd
  • Rechten die je aan websites geeft

Als je de incognitomodus wilt afsluiten, sluit je alle incognitovensters.

Je activiteit is mogelijk nog zichtbaar

In de incognitomodus wordt voorkomen dat Chrome je browse-activiteit opslaat in je lokale geschiedenis. Je activiteit, zoals je locatie, is mogelijk nog steeds zichtbaar voor:

• Websites die je bezoekt, inclusief de advertenties en bronnen die op deze sites worden gebruikt
  • Websites waarbij je inlogt
  • Je werkgever, school of degene die het netwerk beheert dat je gebruikt
  • Je internetprovider
  • Zoekmachines
    • Zoekmachines kunnen zoeksuggesties weergeven op basis van je locatie of activiteit in je huidige incognitosessie.

Sommige van je gegevens zijn mogelijk nog zichtbaar

Een webservice, website, zoekmachine of provider kan mogelijk het volgende zien:

• Je IP-adres, dat kan worden gebruikt om je algemene locatie te bepalen
  • Je activiteit als je een webservice gebruikt
  • Je identiteit als je inlogt bij een webservice, zoals Gmail

In een Chrome-incognitovenster kun je je betalings-, wachtwoord- en contactgegevens nog steeds vinden en gebruiken, maar je kunt je opgeslagen gegevens niet wijzigen.

Downloads en bladwijzers worden opgeslagen

Bestanden die je downloadt terwijl je privé browst, worden niet opgeslagen door Chrome. Deze worden wel opgeslagen in de map Downloads, ook nadat je de incognitomodus hebt gesloten. Jij en iedereen die je apparaat gebruikt, kan de bestanden bekijken en openen.

Alle bladwijzers die je maakt, worden opgeslagen in Chrome.

Sommige van je voorkeuren, waaronder toegankelijkheidsopties en bladwijzerinstellingen, kunnen ook worden opgeslagen in Chrome.

Je kunt schakelen tussen incognitotabbladen en gewone Chrome-tabbladen. Je browst alleen privé als je een incognitotabblad gebruikt.

Privé browsen stoppen

De incognitomodus wordt uitgevoerd op een ander tabblad dan je normale Chrome-tabbladen.

Als er een incognitotabblad is geopend en je nog een incognitotabblad opent, gaat je sessie voor privé browsen verder op het nieuwe tabblad. Als je de incognitomodus wilt afsluiten, sluit je alle incognitotabbladen.

1. Open de Chrome-app Chrome op je Android-telefoon of -tablet.
  2. Tik rechtsboven op Schakelen tussen tabbladen Schakelen tussen tabbladen. Aan de rechterkant worden je geopende incognitotabbladen weergegeven.
  3. Tik rechtsboven in je incognitotabbladen op Sluiten Sluiten.