Miten yksityinen selaus toimii

Kun selaat yksityisesti, muut laitteen käyttäjät eivät näe tietoja toiminnastasi.

Chrome ei tallenna selaushistoriaa tai lomakkeisiin annettuja tietoja. Evästeet ja sivuston data ovat muistissa selaamisen ajan, mutta ne poistetaan, kun poistut incognito-tilasta.

Toimintasi voi silti näkyä muille

Incognito-tila estää Chromea tallentamasta selaustietojasi.

Seuraavat tahot voivat ehkä nähdä toimintasi:

• Käyttämäsi verkkosivustot, myös sivustoilla olevat mainokset ja käytetyt resurssit
  • Työnantajasi, oppilaitoksesi tai muu käyttämäsi verkon ylläpitäjä
  • Internetpalveluntarjoajasi.

Jos kirjaudut tilille käyttääksesi verkkopalvelua, esim. Gmailia, selaustoimintasi saatetaan tallentaa kyseisen tilin tunnistaville sivustoille.

Lataukset ja kirjanmerkit tallennetaan

Chrome ei muista, mitä tiedostoja latasit incognito-tilassa. Tiedostot tallennetaan silti Lataukset-kansioon, jossa ne säilyvät myös incognito-tilan sulkemisen jälkeen. Kaikki tietokoneen käyttäjät voivat katsella ja avata ladattuja tiedostoja.

Kaikki luomasi kirjanmerkit tallennetaan Chromeen.

Selaaminen on yksityistä vain, kun käytät incognito-välilehteä.

Voit vaihdella incognito-välilehtien ja tavallisten Chrome-välilehtien välillä:

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse alareunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä. Pyyhkäise oikealle tai vasemmalle vaihtaaksesi incognito-välilehtien ja tavallisten Chrome-välilehtien välillä.

Yksityisen selaamisen lopettaminen

Incognito-tila toimii eri välilehdellä kuin tavallinen Chrome-selaus.

Jos sinulla on avoin incognito-välilehti ja avaat uuden, yksityinen selauskertasi jatkuu uudella välilehdellä. Poistu incognito-tilasta sulkemalla kaikki incognito-välilehdet.

1. Avaa Chrome-sovellus Chrome iPhonella tai iPadilla.
  2. Valitse alareunasta Vaihda välilehteä Vaihda välilehteä. Pyyhkäise oikealle nähdäksesi avoimet incognito-välilehtesi.
  3. Etsi välilehti, jonka haluat sulkea. Valitse välilehden oikeasta yläreunasta Sulje Sulje.