Sådan fungerer privat browsing i Chrome

Når du går på nettet privat, kan andre brugere på denne enhed ikke se din historik.

Chrome gemmer ikke din browserhistorik eller de oplysninger, du angiver i formularer. Cookies og websitedata huskes, mens du er på nettet, men slettes, når du afslutter inkognitotilstand.

Det sker der, når du bruger nettet privat

Nogle oplysninger er ikke synlige eller gemmes ikke

Når du lukker alle dine inkognitovinduer, gemmer Chrome ikke følgende:

• Din browserhistorik
  • Dine cookies og websitedata
  • Oplysninger, du har angivet i formularer
  • De tilladelser, du giver websites

Du skal lukke alle inkognitovinduer for at afslutte inkognitotilstand.

Din aktivitet kan stadig være synlig

Inkognitotilstand forhindrer Chrome i at gemme din browseraktivitet i din lokale historik. Din aktivitet, f.eks. din placering, kan stadig være synlig for:

• Websites, du besøger, herunder annoncer og ressourcer, der anvendes på disse websites
  • Websites, du logger ind på
  • Din arbejdsgiver, skole eller andre, der administrerer det netværk, du bruger
  • Din internetudbyder
  • Søgemaskiner
    • Søgemaskiner kan vise søgeforslag baseret på din placering eller aktivitet i din aktuelle inkognitosession.

Nogle af dine oplysninger er muligvis stadig synlige

En webtjeneste, et website, en søgemaskine eller en udbyder kan muligvis se:

• Din IP-adresse, som kan bruges til at identificere din generelle placering
  • Din aktivitet, når du bruger en webtjeneste
  • Din identitet, hvis du logger ind på en webtjeneste, f.eks. Gmail

Du kan stadig finde og bruge dine betalingsoplysninger, dine adgangskoder og dine kontaktoplysninger, men du kan ikke ændre dine gemte oplysninger i et inkognitovindue i Chrome.

Downloads og bogmærker gemmes

Chrome gemmer ikke de filer, du downloader, mens du bruger nettet privat. Filerne gemmes dog stadig i mappen med downloads, selv efter du har afsluttet inkognitotilstand. Du og alle andre brugere af din enhed kan se og åbne filerne.

Alle bogmærker, du opretter, gemmes i Chrome.

Nogle af dine præferencer, herunder indstillinger for hjælpefunktioner og bogmærkeindstillinger, gemmes muligvis også i Chrome.

Du kan skifte mellem inkognitofaner og almindelige Chrome-faner. Du bruger kun nettet privat, når du bruger en inkognitofane.

Stop privat browsing

Inkognitotilstand kører på en anden fane end dine normale browsersessioner i Chrome.

Hvis du har åbnet en inkognitofane og åbner en ny, fortsætter din private browsersession på den nye fane. Du skal lukke alle inkognitofaner for at afslutte inkognitotilstand.

1. Åbn Chrome-appen Chrome på din Android-telefon eller -tablet.
  2. Tryk på Skift fane Skift fane øverst til højre. Dine åbne inkognitofaner vises i højre side.
  3. Tryk på Luk Luk øverst til højre på dine inkognitofaner.