Opgeslagen wachtwoorden beheren

U kunt uw wachtwoorden voor verschillende sites opslaan in Chrome. Wanneer u inlogt op een website, vraagt Chrome of u het wachtwoord voor de betreffende site wilt opslaan.

Als u bent ingelogd bij Chrome, kunt u uw wachtwoorden wijzigen op verschillende apparaten.

Als je een nieuw wachtwoord opgeeft op een site, vraagt Chrome of je het wilt opslaan. Tik op Opslaan om te accepteren.
Nieuw wachtwoord toevoegen
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Tik op Wachtwoord toevoegen.
  4. Geef de website, de gebruikersnaam en het wachtwoord op.
  5. Tik op Opslaan.

Tip: Als je op je apparaat inlogt op je Google-account, kun je het volgende doen:

• Het wachtwoord opslaan in je Google-account.
  • Het wachtwoord lokaal op je apparaat opslaan.
Inloggen met een opgeslagen wachtwoord
Als je je wachtwoord hebt opgeslagen tijdens een eerder bezoek aan een website, kun je sneller inloggen met Chrome.
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Ga naar het inlogformulier van de site.
    • Als je een gebruikersnaam en wachtwoord voor de site hebt opgeslagen, kun je het veld voor de gebruikersnaam selecteren en je inloggegevens kiezen.
  3. Als je Chrome wilt laten inloggen met je opgeslagen gebruikersnaam en wachtwoord, gebruik je je Face ID, TouchID of toegangscode.

Tip: Als je het gewenste wachtwoord niet kunt vinden, tik je op Toetsenbord gebruiken en dan Sleutel Je wachtwoord opslaan en dan Wachtwoord selecteren.

Notities toevoegen aan je opgeslagen wachtwoord

Je kunt notities aan een opgeslagen wachtwoord toevoegen om informatie over een account te onthouden of gegevens op te slaan die je nodig hebt bij het inloggen. Nadat je een notitie hebt toegevoegd, heeft deze dezelfde beveiliging als een wachtwoord.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Tik onder Opgeslagen wachtwoorden op het opgeslagen wachtwoord.
  4. Tik op Bewerken.
  5. Typ je notitie in het tekstvak.
  6. Tik op Klaar.
Wachtwoorden tonen, bewerken, verwijderen of exporteren
  1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Zo kun je een wachtwoord tonen, bewerken, verwijderen of exporteren:
    • Tonen:
      1. Tik op het wachtwoord dat je wilt tonen.
      2. Tik op Wachtwoord tonen .
    • Bewerken:
      1. Tik op het wachtwoord dat je wilt wijzigen en dan Bewerken.
      2. Bewerk je wachtwoord.
      3. Wanneer je klaar bent, tik je op Klaar.
    • Verwijderen:
      1. Tik rechtsonder op Bewerken.
      2. Tik bij Opgeslagen wachtwoorden op de site die je wilt verwijderen.
      3. Tik op Verwijderen.
    • Exporteren:
      1. Tik op Instellingen en dan Wachtwoorden exporteren.

Tips:

• Als je je vinger op het specifieke opgeslagen wachtwoord op het inlogblad houdt, kun je je wachtwoorden ook beheren via Details tonen .
Wachtwoorden opslaan of niet meer opslaan

Chrome biedt standaard aan je wachtwoord op te slaan. Je kunt deze optie op elk moment aan- of uitzetten.

1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Tik linksonder op Instellingen.
  4. Zet Aanbieden wachtwoorden op te slaan aan of uit.
Opgeslagen wachtwoorden gebruiken in andere apps

Als je het wachtwoord van een site opslaat in Chrome, gebeurt het volgende:

• Je kunt dat opgeslagen wachtwoord gebruiken om in te loggen in een andere browser.
  • Je kunt opgeslagen wachtwoorden in Chrome gebruiken in de app van de site.
  1. Open de Chrome-app Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Tik linksonder op Instellingen en dan Wachtwoorden in andere apps.
  4. Tik op Instellingen om naar de wachtwoordinstellingen van je apparaat te gaan.
  5. Tik in de wachtwoordinstellingen van je apparaat op Wachtwoordopties.
  6. Zet Wachtwoorden automatisch invullen aan.
  7. Selecteer Chrome.

Tip: Gebruik de schakelaar om Automatisch invullen uit te zetten.

Meldingen voor wachtwoordwijzigingen beheren

Je kunt een melding krijgen van Chrome als je een combinatie van wachtwoord en gebruikersnaam gebruikt die is gehackt tijdens een gegevenslek op een website of in een app van derden. Gehackte combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord zijn niet veilig omdat ze online zijn gepubliceerd.

We raden je aan gehackte wachtwoorden zo snel mogelijk te wijzigen. Volg de instructies in Chrome om je wachtwoord te wijzigen op de site waarop je dat wachtwoord hebt gebruikt. Check je opgeslagen wachtwoorden voor andere sites waarop het wachtwoord misschien is opgeslagen.

Chrome zorgt ervoor dat je gebruikersnaam en wachtwoorden worden beschermd. Ze kunnen dus niet worden gelezen door Google.

Meldingen voor gehackte wachtwoorden aan- of uitzetten

Meldingen voor gehackte wachtwoorden worden automatisch aangezet met Geoptimaliseerde beveiliging.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Instellingen Instellingen.
  3. Tik op Privacy en beveiliging en dan Safe Browsing en dan Standaardbeveiliging .
  4. Tik op de schakelaar om Waarschuwen als je wachtwoorden zijn gelekt bij een gegevenslek aan of uit te zetten.
Je opgeslagen wachtwoorden checken

Je kunt al je opgeslagen wachtwoorden tegelijk checken om na te gaan of ze zijn gelekt bij een gegevenslek of misschien zwak en makkelijk te raden zijn.

1. Open Chrome Chrome op je iPhone of iPad.
  2. Tik op Meer Meer en dan Wachtwoordmanager Wachtwoorden.
  3. Tik onder Wachtwoordcheck op Nu checken.
    • Als je Nu checken niet vindt, tik je op Wachtwoordcheck en dan Opnieuw controleren

Tip: Nadat je Wachtwoordcheck voor het eerst hebt uitgevoerd, wordt deze functie automatisch uitgevoerd als Wachtwoordmanager Wachtwoorden wordt geopend.

Problemen met wachtwoorden oplossen
Als Chrome geen wachtwoorden opslaat of niet aanbiedt om deze op te slaan, bekijk je meer informatie over hoe je problemen met opgeslagen gegevens oplost.
Hoe Chrome wachtwoorden opslaat

Hoe Chrome je wachtwoorden opslaat, is afhankelijk van of je ze wilt opslaan en gebruiken op verschillende apparaten.

Als je inlogt bij Chrome, kun je je wachtwoorden opslaan in je Google-account. Je kunt de optie Wachtwoorden automatisch invullen aanzetten om wachtwoorden te gebruiken op verschillende apparaten en in bepaalde apps op je iPhone of iPad.

Anders kun je wachtwoorden lokaal opslaan op je iPhone of iPad.

Als Chrome niet meer vraagt om wachtwoorden op te slaan, heeft u mogelijk aangegeven dat Chrome geen wachtwoorden meer moet opslaan. Wilt u de vraag wel laten stellen, schakel dan 'Aanbieden om je internetwachtwoorden op te slaan' weer in.

Chrome slaat geen wachtwoorden op

Heeft u Chrome laten weten dat een wachtwoord moet worden opgeslagen maar wordt dit toch niet weergegeven, probeer het dan te verwijderen en opnieuw op te slaan.

1. Open de lijst met opgeslagen wachtwoorden en zoek de website.
  2. Als de website wordt vermeld, verwijdert u het opgeslagen wachtwoord.
  3. Ga naar de website en log in.
  4. Als u uw wachtwoord wilt opslaan, selecteert u Wachtwoord opslaan of Ja wanneer dat wordt gevraagd.