Låsa eller rensa en borttappad telefon eller dator

Om din mobil, surfplatta eller laptop har kommit bort eller blivit stulen gör du så här för att skydda enheten.

Om du inte kan få enheten tillbaka kan några snabba åtgärder bidra till att skydda informationen på den.

Steg 1: Skydda en borttappad telefon, surfplatta eller Chromebook

Du kan testa några fjärråtgärder som att ringa upp, låsa eller logga ut från enheten.

Har du blivit av med en Windows-, Mac- eller Linux-dator? Datorer visas inte under Hitta mobilen. Gå vidare och ändra lösenordet för Google-kontot.

1. Öppna en webbläsare, till exempel Chrome Chrome. Om du använder någon annans enhet använder du privat surfläge.
  2. Öppna Google-kontot.
  3. Leta upp Dina enheter i avsnittet Säkerhet. Välj Hantera enheter
  4. Välj den telefon, surfplatta eller Chromebook som du har blivit av med. Du ser när och i vilken stad enheten senast användes.
  5. Välj Logga ut bredvid Kontoåtkomst. Följ anvisningarna på skärmen för att ta bort åtkomsten till Google-kontot och anslutna appar på enheten.​
    • Om du hittar en enhet kan du logga in på Google-kontot igen.

Om du försöker hitta en borttappad telefon eller surfplatta kan du även välja Hitta en borttappad enhet. Följ anvisningarna på skärmen för fler sätt att hitta eller skydda enheten.

Om du använder någon annans enhet loggar du ut genom att stänga det privata surfläget när du är klar.

Få mer hjälp

• Om det är en iPhone du har blivit av med läser du mer om hur du kan hitta och skydda enheten med iCloud.
  • Mobiloperatören kanske kan hjälpa till på olika sätt, till exempel genom att
    • vidarebefordra dina samtal till ett annat telefonnummer
    • beställa ett nytt SIM-kort
    • inaktivera SIM-kortet så att ingen annan kan ringa eller skicka sms med det.

Enheten finns inte i listan

Kontrollera att du är inloggad på rätt Google-konto på enheten du använder för tillfället.

• Du måste vara inloggad på ditt Google-konto i någon app från Google på den försvunna enheten, till exempel Gmail eller YouTube.
  • Windows-, Mac- och Linux-datorer eller Chromebook-enheter visas inte under Hitta mobilen.

Om enheten ändå inte dyker upp i listan fortsätter du med att ändra lösenordet för Google-kontot.

Steg 2: Ändra lösenordet för Google-kontot

Lösenordet för Google-kontot är samma som du använder i Chrome och andra produkter från Google, som Gmail och YouTube. Läs mer om hur du skapar ett starkt lösenord.

1. Öppna Google-kontot. Du kan behöva logga in.
  2. Välj Logga in på Google i avsnittet Säkerhet.
  3. Välj Lösenord. Du kan behöva logga in igen.
  4. Skriv det nya lösenordet och välj Ändra lösenord.
  5. Ändra lösenord

Steg 3: Ändra sparade lösenord

Om någon annan har kommit över enheten bör du byta alla lösenord som finns sparade på enheten eller i Google-kontot.

1. Öppna passwords.google.com.
  2. Logga in på Google-kontot.
  3. Titta i listan Sparade lösenord.
    • Bara lösenord som har sparats i kontot visas i listan, inte lösenord som har sparats på den försvunna enheten.
  4. Öppna appen eller besök webbplatsen för varje lösenord du vill ändra.
  5. Ändra lösenordet.

Tips! Håll utkik efter bedrägeriförsök på kontot. Håll ett öga på dina kontoutdrag och rapportera olovliga köp till kreditkortsutfärdaren.