Hitta, låsa och rensa en borttappad mobil eller dator

Om din mobil, surfplatta eller laptop är borta eller har blivit stulen följer du dessa steg för att hitta och skydda enheten.

Om du inte kan få tillbaka enheten kan dina uppgifter skyddas om du genast genomför dessa steg.

Steg 1: Hitta och skydda en borttappad mobil, surfplatta eller Chromebook

Du kan testa några fjärråtgärder, till exempel att ringa upp, låsa eller logga ut från enheten.

Har du tappat bort en Windows-, Mac- eller Linux-dator? Datorer visas inte under Hitta mobilen. Gå vidare till Ändra lösenordet för Google-kontot.

1. Öppna en webbläsare, till exempel Chrome Chrome. Om du använder någon annans enhet använder du privat surfläge.
  2. Öppna Google-kontot.
  3. I avsnittet Inloggning och säkerhet väljer du Hitta mobilen.
  4. Välj den borttappade mobilen, surfplattan eller Chromebook.
  5. Följ förslagen steg för steg för att hitta och skydda enheten.
    • Om du använder någon annans enhet loggar du ut genom att stänga det privata surfläget när du är klar.

Få mer hjälp

• Om du har tappat bort en iPhone läser du om hur du kan hitta och skydda enheten med iCloud.
  • Operatören kan eventuellt hjälpa dig på genom att till exempel göra följande:
    • Omdirigera samtal till ett annat nummer.
    • Beställa ett nytt SIM-kort.
    • Inaktivera ditt SIM-kort så att ingen annan kan ringa eller skicka meddelanden.

Enheten finns inte i listan

Kontrollera att du har loggat in på rätt Google-konto på enheten du använder.

• Du måste vara inloggad på Google-kontot på den borttappade enheten, till exempel på Google-appen, Gmail eller YouTube.
  • Windows-, Mac- och Linux-datorer visas inte under Hitta mobilen.

Om enheten ändå inte visas är nästa steg att ändra lösenordet för Google-kontot.

Steg 2: Ändra lösenordet för Google-kontot

Lösenordet för Google-kontot är samma lösenord du använder för Chrome och andra Google-produkter, till exempel Gmail och YouTube. Läs mer om hur du skapar ett säkert lösenord.

1. Öppna en webbläsare, till exempel Chrome Chrome.
  2. Öppna Google-kontot.
  3. I avsnittet Inloggning och säkerhet väljer du Logga in på Google.
  4. Under Lösenord och inloggningsmetod väljer du Lösenord.
  5. Logga in på Google-kontot.
  6. Ange det nya lösenordet och välj sedan Ändra lösenord.

Steg 3: Ändra sparade lösenord

Om någon annan har den borttappade enheten rekommenderar vi att du ändrar alla lösenord som har sparats på enheten eller Google-kontot.

1. Öppna en webbläsare, till exempel Chrome Chrome.
  2. Öppna passwords.google.com.
  3. Logga in på Google-kontot.
  4. Titta i listan Sparade lösenord.
    • Listan innehåller endast lösenord som du har sparat på kontot, inte sådana som är sparade på den borttappade enheten.
  5. Öppna appen eller webbplatsen för vart och ett av lösenorden du vill ändra.
  6. Byt lösenord.

Tips! Håll ögonen öppna efter bedrägerier på dina konton

Kontrollera dina kreditkortsutdrag och rapportera alla obehöriga köp till kreditkortsföretaget.