Lås eller tøm en telefon eller datamaskin du har mistet

Hvis du har mistet eller blitt frastjålet en telefon, et nettbrett eller en datamaskin, kan du følge disse trinnene for å prøve å sikre enheten din.

Hvis det ikke er mulig å få igjen enheten, kan du utføre noen trinn med én gang for å beskytte informasjonen din.

Trinn 1: Sikre en telefon, et nettbrett eller en Chromebook du har mistet

Du kan prøve noen eksterne handlinger, som å ringe til, låse eller logge av enheten.

Har du mistet en datamaskin med Windows, Mac eller Linux? Datamaskiner er ikke oppført under «Finn telefonen din». Gå videre med å endre passordet for Google-kontoen din.

1. Åpne en nettleser, for eksempel Chrome Chrome. Hvis du bruker en enhet som ikke er din, bør du bruke modusen for privat surfing.
  2. Åpne Google-kontoen din.
  3. Finn «Enhetene dine» i delen «Sikkerhet». Velg Administrer enheter.
  4. Velg telefonen, nettbrettet eller Chromebooken du har mistet. Du ser når enheten sist ble brukt, og hvilken by den sist var i.
  5. Velg Logg av ved siden av «Kontotilgang». Følg instruksjonene på skjermen for å fjerne tilgangen til Google-kontoen og tilkoblede apper på enheten din.
    • Hvis du finner enheten din, kan du logge på Google-kontoen din igjen.

Hvis du prøver å finne en telefon eller et nettbrett du har mistet, kan du også velge Finn en mistet enhet. Følg instruksjonene på skjermen for å få vite flere måter å finne eller sikre enheten på.

Hvis du bruker en enhet som ikke er din, bør du logge av når du er ferdig. Det gjør du ved å lukke modusen for privat surfing.

Få mer hjelp

• Hvis du har mistet en iPhone, kan du finne ut hvordan du kan finne og sikre enheten med iCloud.
  • Det kan hende mobiloperatøren din kan hjelpe deg, for eksempel ved
    • å viderekoble samtaler til et annet nummer
    • å bestille et nytt SIM-kort
    • å deaktivere SIM-kortet ditt, så det ikke er mulig for andre å ringe eller sende meldinger med det

Enheten din er ikke oppført

Sjekk at du er logget på riktig Google-konto på enheten du bruker.

• Enheten du har mistet, må være logget på Google-kontoen din i en Google-app, for eksempel Gmail eller YouTube.
  • Windows-, Mac- og Linux-datamaskiner samt Chromebook-enheter vises ikke under «Finn telefonen din».

Hvis enheten fortsatt ikke vises, bør du gå videre med å endre passordet for Google-kontoen din.

Trinn 2: Endre passordet for Google-kontoen din

Passordet for Google-kontoen din er det samme passordet som du bruker for Chrome og andre Google-produkter, for eksempel Gmail og YouTube. Finn ut hvordan du lager et sterkt passord.

1. Åpne Google-kontoen din. Du må kanskje logge på.
  2. Velg Google-pålogging i «Sikkerhet»-delen.
  3. Velg Passord. Du må kanskje logge på igjen.
  4. Skriv inn det nye passordet ditt, og velg Endre passordet.
  5. Endre passordet

Trinn 3: Endre lagrede passord

Hvis noen andre har enheten du har mistet, bør du vurdere å endre passordene som var lagret på enheten eller i Google-kontoen din.

1. Åpne passwords.google.com.
  2. Logg på Google-kontoen din.
  3. Se i «Lagrede passord»-listen.
    • Denne listen inneholder bare passord som er lagret i kontoen din – ikke på enheten du har mistet.
  4. Åpne appen eller gå til nettstedet for hvert av passordene du vil endre.
  5. Endre passordet.

Tips: Følg med på kontoene dine for å se om du oppdager svindel. Hold øye med kontoutskriftene for kredittkortene dine, og rapportér eventuelle falske kjøp til det aktuelle kredittkortselskapet.

Relaterte linker