Uw kwijtgeraakte telefoon of computer vinden, vergrendelen of wissen

Als u uw telefoon, tablet of laptop kwijtraakt of als deze wordt gestolen, volgt u de onderstaande stappen om uw apparaat te vinden en te beveiligen.

Als u het apparaat niet terug kunt krijgen, kunt u uw gegevens beschermen door onmiddellijk een paar stappen te nemen.

Stap 1: Uw kwijtgeraakte telefoon, tablet of Chromebook vinden en beveiligen

U kunt enkele acties op afstand uitvoeren, zoals uw apparaat bellen of vergrendelen of uitloggen van het apparaat.

Bent u een Windows-, Mac- of Linux-computer kwijtgeraakt? Computers worden niet weergegeven onder 'Zoek mijn telefoon'. Ga door met het wijzigen van het wachtwoord van uw Google-account.

1. Open een browser, zoals Chrome Chrome. Als u het apparaat van iemand anders gebruikt, gebruikt u de modus voor privé browsen.
  2. Open uw Google-account.
  3. Ga naar het gedeelte 'Beveiliging' en selecteer Een kwijtgeraakte of gestolen telefoon zoeken.
  4. Selecteer de kwijtgeraakte telefoon, tablet of Chromebook.
  5. Volg de stapsgewijze suggesties om het apparaat te vinden en te beveiligen.
    • Als u het apparaat van iemand anders gebruikt en u klaar bent, logt u uit door de modus voor privé browsen te sluiten.

Meer hulp

• Voor een kwijtgeraakte iPhone kunt u meer informatie bekijken over hoe u uw apparaat kunt vinden en beveiligen via iCloud.
  • Uw mobiele provider kan u mogelijk helpen bij het volgende:
    • Uw oproepen doorschakelen naar een ander nummer
    • Een nieuwe simkaart bestellen
    • Uw simkaart uitschakelen, zodat iemand anders niet kan bellen of berichten kan verzenden

Uw apparaat wordt niet weergegeven

Controleer of u bent ingelogd op het juiste Google-account op het apparaat dat u momenteel gebruikt.

• Uw kwijtgeraakte apparaat moet zijn ingelogd op uw Google-account in een Google-app, zoals Gmail of YouTube.
  • Windows-, Mac- en Linux-computers worden niet weergegeven onder 'Zoek mijn telefoon'.

Als uw apparaat nog steeds niet wordt weergegeven, gaat u verder naar Het wachtwoord van uw Google-account wijzigen.

Stap 2: Het wachtwoord van uw Google-account wijzigen

Het wachtwoord van uw Google-account is hetzelfde als uw wachtwoord voor Chrome en andere Google-producten, zoals Gmail en YouTube. Meer informatie over het instellen van een sterk wachtwoord.

1. Open uw Google-account. U moet wellicht inloggen.
  2. Ga naar 'Beveiliging' en selecteer Inloggen bij Google.
  3. Kies Wachtwoord. U moet wellicht opnieuw inloggen.
  4. Geef uw nieuwe wachtwoord op en selecteer Wachtwoord wijzigen.
  5. Wijzig het wachtwoord.

Stap 3: Uw opgeslagen wachtwoorden wijzigen

Als iemand anders uw kwijtgeraakte apparaat heeft, kunt u overwegen de wachtwoorden te wijzigen die zijn opgeslagen op uw apparaat of in uw Google-account.

1. Open passwords.google.com.
  2. Log in op uw Google-account.
  3. Bekijk de lijst 'Opgeslagen wachtwoorden'.
    • Deze lijst bevat alleen wachtwoorden die zijn opgeslagen in uw account, niet op uw kwijtgeraakte apparaat.
  4. Voor elk wachtwoord dat u wilt wijzigen, opent u de app of gaat u naar de site.
  5. Wijzig het wachtwoord.

Tip: Controleer uw accounts op fraude

Houd uw creditcardafschriften in de gaten en meld eventuele frauduleuze aankopen aan uw creditcardmaatschappij.

Relevante links