Een kwijtgeraakte telefoon of computer vergrendelen of wissen

Als je je telefoon, tablet of laptop bent kwijtgeraakt of als deze is gestolen, volg je deze stappen om je apparaat te beveiligen.

Als je het apparaat niet terug kunt krijgen, kun je je gegevens beveiligen door onmiddellijk een paar stappen uit te voeren.

Stap 1: Je kwijtgeraakte telefoon, tablet of Chromebook beveiligen

Je kunt enkele acties op afstand proberen, zoals je apparaat bellen of vergrendelen of uitloggen op je apparaat.

Ben je een Windows-, Mac- of Linux-computer kwijtgeraakt? Computers worden niet weergegeven onder 'Je telefoon zoeken'. Ga door met het wijzigen van het wachtwoord van je Google-account.

1. Open een browser, zoals Chrome Chrome. Gebruik de modus voor privé browsen als je het apparaat van iemand anders gebruikt.
  2. Open je Google-account.
  3. Ga in het gedeelte 'Beveiliging' naar 'Je apparaten'. Selecteer Apparaten beheren.
  4. Selecteer de kwijtgeraakte telefoon, tablet of Chromebook. Je ziet de laatste keer dat het apparaat is gebruikt en de laatste plaats waar het apparaat is gebruikt.
  5. Selecteer Afmelden bij 'Toegang tot accounts'. Volg de instructies op het scherm om de toegang tot je Google-account en gekoppelde apps op je apparaat te verwijderen.
    • Als je je apparaat vindt, kun je weer inloggen op je Google-account.

Als je een kwijtgeraakte telefoon of tablet zoekt, kun je ook Een kwijtgeraakt apparaat vinden selecteren. Volg de aanwijzingen op het scherm voor meer manieren om je apparaat te vinden of te beveiligen.

Als je het apparaat van iemand anders gebruikt en klaar bent, log je uit door de modus voor privé browsen te sluiten.

Meer hulp

• Voor een kwijtgeraakte iPhone kun je meer informatie bekijken over manieren om je apparaat te vinden en te beveiligen met iCloud.
  • Je mobiele provider kan je mogelijk op een aantal manieren helpen, waaronder:
    • Je gesprekken omleiden naar een ander nummer
    • Een nieuwe simkaart bestellen
    • Je simkaart uitschakelen, zodat iemand anders niet kan bellen of sms'jes kan verzenden

Je apparaat wordt niet vermeld

Controleer of je bent ingelogd op het juiste Google-account op het apparaat dat je momenteel gebruikt.

• Je kwijtgeraakte apparaat moet zijn ingelogd op je Google-account in een Google-app, zoals Gmail of YouTube.
  • Windows-, Mac- en Linux-computers en Chromebooks worden niet vermeld onder 'Je telefoon zoeken'.

Als je apparaat nog steeds niet wordt vermeld, ga je verder met het wijzigen van het wachtwoord van je Google-account.

Stap 2: Het wachtwoord van je Google-account wijzigen

Het wachtwoord van je Google-account is hetzelfde wachtwoord als je gebruikt voor Chrome en andere Google-producten, zoals Gmail en YouTube. Meer informatie over het instellen van een sterk wachtwoord.

1. Open je Google-account. Je moet wellicht inloggen.
  2. Ga naar het gedeelte 'Beveiliging' en selecteer Inloggen bij Google.
  3. Kies Wachtwoord. Je moet wellicht opnieuw inloggen.
  4. Geef je nieuwe wachtwoord op en selecteer Wachtwoord wijzigen.
  5. Wijzig het wachtwoord

Stap 3: Je opgeslagen wachtwoorden wijzigen

Als iemand anders je kwijtgeraakte apparaat heeft, kun je overwegen de wachtwoorden te wijzigen die zijn opgeslagen op je apparaat of in je Google-account.

1. Open passwords.google.com.
  2. Log in op je Google-account.
  3. Bekijk de lijst 'Opgeslagen wachtwoorden'.
    • Deze lijst bevat alleen wachtwoorden die zijn opgeslagen in je account, niet op je kwijtgeraakte apparaat.
  4. Voor elk wachtwoord dat je wilt wijzigen, open je de app of ga je naar de site.
  5. Wijzig je wachtwoord.

Tip: Controleer je accounts op fraude. Houd je creditcardafschriften in de gaten en meld eventuele frauduleuze aankopen aan je creditcardmaatschappij.

Relevante links