Trobar un telèfon o ordinador perdut, bloquejar-lo o esborrar-ne les dades

Si perdeu o us roben el telèfon, la tauleta o el portàtil, seguiu aquests passos per trobar i protegir el dispositiu.

Si no podeu recuperar el dispositiu, prendre unes mesures immediates pot ajudar-vos a protegir-ne la informació.

Pas 1: trobeu i protegiu el telèfon, la tauleta o el Chromebook perduts

Podeu intentar dur a terme algunes accions a distància, com ara fer sonar el dispositiu, bloquejar-lo o tancar-hi la sessió.

Heu perdut un ordinador Windows, Mac o Linux? Els ordinadors no s'inclouen a la llista "Cerca el telèfon". Seguiu els passos per canviar la contrasenya del Compte de Google.

1. Obriu un navegador, com ara Chrome Chrome. Si feu servir el dispositiu d'una altra persona, utilitzeu el mode de navegació privada.
  2. Obriu el Compte de Google.
  3. A la secció "Seguretat", seleccioneu Troba un telèfon perdut o robat.
  4. Seleccioneu el telèfon, la tauleta o el Chromebook perduts.
  5. Seguiu els passos que se us indiquen per trobar i protegir el dispositiu.
    • Si utilitzeu el dispositiu d'una altra persona, en acabar, tanqueu el mode de navegació privada per tancar la sessió.

Obtenir més ajuda

• Si perdeu un iPhone, obteniu informació sobre les maneres de localitzar i protegir el dispositiu amb iCloud.
  • L'operador de telefonia mòbil us pot ajudar de diverses maneres. Per exemple, pot:
    • Redirigir les trucades a un altre número.
    • Proporcionar-vos una targeta SIM nova.
    • Desactivar la targeta SIM, de manera que ningú no pugui fer trucades ni enviar missatges.

El dispositiu no es troba a la llista

Comproveu que hàgiu iniciat la sessió al Compte de Google correcte al dispositiu que esteu utilitzant en aquests moments.

• Cal que el dispositiu perdut tingui la sessió iniciada al Compte de Google en una aplicació de Google, com ara Gmail o YouTube.
  • Els ordinadors Windows, Mac i Linux no figuren a "Troba teu telèfon".

Si el dispositiu no es troba a la llista, aneu al pas per canviar la contrasenya del Compte de Google.

Pas 2: canvieu la contrasenya del Compte de Google

La contrasenya del Compte de Google és la mateixa que utilitzeu per a Chrome i altres productes de Google, com ara Gmail i YouTube. Obteniu informació sobre com podeu crear una contrasenya segura.

1. Obriu el Compte de Google. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  2. A "Seguretat", seleccioneu Inici de sessió a Google.
  3. Seleccioneu Contrasenya. És possible que hàgiu de tornar a iniciar la sessió.
  4. Introduïu la contrasenya nova i seleccioneu Canvia la contrasenya.
  5. Canvieu la contrasenya.

Pas 3: canvieu les contrasenyes desades

Si una altra persona té el vostre dispositiu, penseu a canviar les contrasenyes desades al dispositiu o al Compte de Google.

1. Obriu passwords.google.com.
  2. Inicieu la sessió al Compte de Google.
  3. Consulteu la llista "Contrasenyes desades".
    • Només s'hi inclouen les contrasenyes desades al compte, no les desades al dispositiu perdut.
  4. Per a cada contrasenya que vulgueu canviar, obriu l'aplicació o aneu al lloc web corresponent.
  5. Canvieu la contrasenya.

Consell: comproveu si hi ha activitat fraudulenta als comptes

Fixeu-vos bé en els extractes de la targeta de crèdit i informeu l'entitat emissora de la targeta en cas que es facin compres fraudulentes.