Bloquejar un telèfon o ordinador perdut, o esborrar-ne les dades

Si heu perdut o us han robat el telèfon, la tauleta o el portàtil, seguiu aquests passos per protegir-los.

Si no podeu recuperar el dispositiu, podeu seguir immediatament certs passos per protegir la vostra informació.

Pas 1: protegiu el telèfon, la tauleta o el dispositiu Chromebook que heu perdut

Podeu dur a terme algunes accions a distància, com ara fer sonar el dispositiu, bloquejar-lo o tancar-hi la sessió.

Heu perdut un ordinador Windows, Mac o Linux? Els ordinadors no s'inclouen a la pàgina "Troba el teu telèfon". Seguiu els passos per canviar la contrasenya del vostre Compte de Google.

1. Obriu un navegador, com ara Chrome Chrome. Si utilitzeu el dispositiu d'una altra persona, activeu el mode de navegació privada.
  2. Obriu el vostre Compte de Google.
  3. A la secció "Seguretat", cerqueu "Els teus dispositius". Seleccioneu Gestiona els dispositius.
  4. Seleccioneu el telèfon, la tauleta o el dispositiu Chromebook perdut. Veureu la darrera vegada en què es va utilitzar el dispositiu i en quina regió es trobava.
  5. Al costat de l'opció "Accés al compte", seleccioneu Tanca la sessió. Seguiu les instruccions en pantalla per suprimir l'accés al vostre Compte de Google i a les aplicacions connectades al dispositiu.
    • Si trobeu el dispositiu, podeu tornar a iniciar la sessió al vostre Compte de Google.

Si esteu provant de trobar un telèfon o una tauleta que heu perdut, també podeu seleccionar Cerca un dispositiu perdut. Seguiu les indicacions en pantalla per veure altres maneres de trobar o protegir el dispositiu.

Si utilitzeu el dispositiu d'una altra persona, no oblideu desactivar el mode de navegació privada quan acabeu per tancar la sessió.

Obtenir més ajuda

• Si perdeu un iPhone, informeu-vos de les maneres de localitzar i protegir el dispositiu amb iCloud.
  • És possible que l'operador de telefonia mòbil us pugui ajudar. Per exemple, pot:
    • redirigir les trucades a un altre número de telèfon;
    • demanar una targeta SIM nova;
    • desactivar la targeta SIM actual perquè altres persones no puguin fer trucades ni enviar missatges.

El dispositiu no es mostra

Comproveu que heu iniciat la sessió al dispositiu que esteu utilitzant amb el Compte de Google correcte.

• Al dispositiu perdut, heu de tenir la sessió iniciada amb el vostre Compte de Google en una aplicació de Google, com ara Gmail o YouTube.
  • Els ordinadors Windows, Mac i Linux i els dispositius Chromebook no s'inclouen a la pàgina "Troba el teu telèfon".

Si el dispositiu continua sense mostrar-se a la pàgina, us recomanem que canvieu la contrasenya del vostre Compte de Google.

Pas 2: canvieu la contrasenya del vostre Compte de Google

La contrasenya del vostre Compte de Google és la mateixa que utilitzeu per a Chrome i altres productes de Google, com ara Gmail i YouTube. Obteniu informació sobre com podeu crear una contrasenya segura.

1. Obriu el vostre Compte de Google. És possible que hàgiu d'iniciar la sessió.
  2. A la secció "Seguretat", seleccioneu Inici de sessió a Google.
  3. Seleccioneu Contrasenya. És possible que hàgiu de tornar a iniciar la sessió.
  4. Introduïu la nova contrasenya i seleccioneu Canvia la contrasenya.
  5. Canvieu la contrasenya.

Pas 3: canvieu les contrasenyes desades

Si el dispositiu perdut està en mans d'una altra persona, considereu la possibilitat de canviar les contrasenyes que estaven desades al dispositiu o al vostre Compte de Google.

1. Obriu passwords.google.com.
  2. Inicieu la sessió al vostre Compte de Google.
  3. Consulteu la llista "Contrasenyes desades".
    • En aquesta llista no s'inclouen les contrasenyes desades al dispositiu perdut, sinó només al vostre compte.
  4. Per a cada contrasenya que vulgueu canviar, obriu l'aplicació o aneu al lloc web corresponent.
  5. Canvieu la contrasenya.

Consell: superviseu els comptes per comprovar que no s'hi produeixi cap frau. Controleu els extractes de les targetes de crèdit i, si s'han utilitzat per fer compres fraudulentes, informeu-ne l'empresa emissora corresponent.