Utilitzar Chrome amb extensions d'accessibilitat

Podeu fer que Chrome sigui més fàcil d'utilitzar amb les extensions d'accessibilitat.

Cercar i afegir extensions d'accessibilitat

Per cercar extensions d'accessibilitat per a Chrome, visiteu Chrome Web Store i cerqueu "accessibilitat".

Quan trobeu una extensió que vulgueu afegir a Chrome, seguiu aquests passos:

1. A Chrome Web Store, feu clic a l'extensió que vulgueu instal·lar.
  2. A la part superior dreta, feu clic a Afegeix a Chrome.
  3. Quan se us demani, feu clic a Afegeix l'extensió per confirmar l'acció. Es mostrarà una icona de l'extensió a la dreta de la barra d'adreces.

Si feu servir un lector de pantalla i voleu obtenir descripcions d'imatges sense etiquetar, consulteu més informació sobre com podeu obtenir descripcions d'imatges a Chrome.

Utilitzar les extensions d'accessibilitat de Google

Navegació mitjançant la marca d'inserció (navegar amb el teclat)

Utilitzeu l'extensió de navegació mitjançant la marca d'inserció per moure-us per una pàgina web amb el teclat en lloc de fer servir el ratolí tàctil o el ratolí. També podreu seleccionar text i moure-us-hi, fer clic en enllaços i altres controls de pàgina.

Per activar l'extensió, a la dreta de la barra d'adreces, feu clic a Navegació mitjançant la marca d'inserció Navegació mitjançant la marca d'inserció.

• També podeu activar la navegació amb cursor de text mitjançant la tecla de drecera F7. Al Chromebook, les tecles de drecera són Ctrl+Cerca +7 o Ctrl+Menú d'aplicacions +7.
Si utilitzeu un dispositiu Chromebook, també podeu prémer Cerca+augmenta la brillantor al teclat per activar o desactivar l'extensió.

Per utilitzar l'extensió, seguiu aquests passos:

• Per moure-us paraula per paraula, premeu Ctrl+tecla de fletxa.
  • Per moure-us entre controls enfocables, premeu Tab.
  • Per seleccionar text, premeu Maj+tecla de fletxa.
  • Quan un control enfocable (com ara una llista) requereixi l'ús de les tecles de fletxa, premeu Esc i una de les tecles de fletxa per sortir-ne.

Optimitzador del color (ajustar els colors d'una pàgina web)

Amb l'extensió Optimitzador del color podeu ajustar el color de les pàgines web, com ara suprimir els colors que no us facin el pes.

Per utilitzar l'extensió, seguiu aquests passos:

1. Per activar l'extensió, a la dreta de la barra d'adreces, feu clic a Optimitzador del color Optimitzador del color.
  2. Feu clic a Configura.
  3. Trieu la fila de combinacions de colors amb el nivell de confusió més elevat.
  4. Moveu el control lliscant per ajustar el nivell de correcció del color. Trieu una opció de configuració amb què pugueu veure el màxim nombre d'estrelles amb la mínima distorsió de color possible.
  5. Quan hàgiu acabat, feu clic a D'acord.
Contrast alt (ajustar o suprimir colors)

Important: si feu servir la versió més recent de Chrome en un ordinador Windows, la configuració de color de Chrome s'ajustarà automàticament a la configuració de l'ordinador.

L'extensió Contrast alt us pot ajudar a llegir text i veure detalls d'una imatge amb més facilitat. Conté filtres per ajustar el contrast del color, intercanviar blancs i negres o suprimir colors. També podeu personalitzar les opcions de configuració per lloc web.

Nota: algunes pàgines web integrades a Chrome no es poden ajustar, com ara Chrome Web Store, la pàgina Pestanya nova i la pàgina Configuració de Chrome.

Per utilitzar l'extensió, seguiu aquests passos:

• Per activar l'extensió, a la dreta de la barra d'adreces, feu clic a Contrast alt Contrast elevat.
  • Per ajustar les imatges i el text d'una pàgina, feu clic a Contrast alt Contrast elevat. A la secció “Paleta de colors per a [lloc web]”, seleccioneu la paleta de colors que vulgueu.
  • Per desactivar l'extensió, feu clic a Contrast alt Contrast elevat i després Desactiva.

També podeu navegar en mode fosc o amb el tema fosc.

Descripcions llargues al menú contextual (veure descripcions llargues)

Amb l'extensió Descripcions llargues al menú contextual, podeu afegir un element al menú contextual i, a continuació, fer clic a la pàgina amb el botó dret per obrir-ne la descripció llarga. L'extensió utilitza els atributs "longdesc" i "aria-descibedat" en HTML, que fan servir algunes tecnologies d'assistència.

Per utilitzar l'extensió, seguiu aquests passos:

• Feu clic en qualsevol element de la pàgina amb el botó dret per obrir-ne la descripció llarga.
  • Per ajudar-vos a identificar les imatges que tenen una descripció llarga, seguiu aquests passos per afegir una vora de color:
    1. A la dreta de la barra d'adreces, feu clic a Descripcions llargues Descripcions llargues.
    2. Feu clic a Opcions.
    3. Marqueu la casella que hi ha al costat d'"Afegeix una vora als elements amb atributs 'aria-describedat' o 'longdesc'". El canvi es desarà automàticament.
    4. Tanqueu la pestanya Opcions.