Google Chrome downloaden en installeren

Google Chrome is een snelle, gratis webbrowser.

Google Chrome downloaden

Download Chrome voor Windows-, Mac- en Linux-computers.

Chrome installeren

Installeer Chrome om op internet te surfen. U kunt Chrome ook opnieuw installeren om problemen met Flash, plug-ins, uw zoekmachine, pop-ups of Chrome-updates op te lossen. Klik hieronder voor informatie over hoe u Chrome kunt installeren op elk type computer.

Windows

U kunt als volgt Chrome installeren voor uw gebruikersaccount:

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik desgevraagd op Uitvoeren of Opslaan.
  3. Als u Opslaan heeft gekozen, dubbelklikt u op het installatiebestand om het installatieproces te beginnen. De instellingen voor uw startpagina en de browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd.
  4. Start Chrome:
    • Windows 7: Er wordt een Chrome-venster geopend als alles is geïnstalleerd.
    • Windows 8 en 8.1: Er wordt een welkomstvenster weergegeven. Klik op Volgende om uw standaardbrowser te selecteren.
    • Windows 10: Er wordt een Chrome-venster geopend als alles is geïnstalleerd. U kunt vervolgens Chrome instellen als standaardbrowser.
Mac
  1. Download de schijfimage.
  2. Open het bestand 'Google Chrome.dmg'.
  3. Zoek het Chrome-pictogram Chrome-app in het venster dat wordt geopend. Sleep dit naar de map Programma's. Als u geen beheerdersrechten heeft, wordt u gevraagd verificatie uit te voeren. Als u geen verificatie kunt uitvoeren, sleept u het pictogram naar een locatie op uw computer waarvoor u rechten heeft, zoals uw bureaublad.
  4. Open Chrome. De instellingen voor uw startpagina en de browsergeschiedenis worden automatisch geïmporteerd.
  5. Open Finder.
  6. Klik in de zijbalk van het venster rechts van Google Chrome op Uitwerpen .
Linux

Gebruik voor de installatie van Chrome dezelfde software als waarmee programma's op uw computer worden geïnstalleerd. Zorg er eerst voor dat u beheerdersrechten heeft.

1. Download het installatiebestand.
  2. Klik op OK om het pakket te openen.
  3. Klik op 'Install Package' (Pakket installeren).
  4. De programma-informatie van Google Chrome wordt toegevoegd aan uw softwarebeheerprogramma zodat deze up-to-date kan worden gehouden.

Systeemvereisten bekijken

Bekijk wat uw computer nodig heeft om Chrome te installeren en te gebruiken.

Windows

Als u Chrome voor Windows wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of hoger met ondersteuning voor SSE2

Mac

Als u Chrome voor Mac wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• OS X Mavericks 10.9 of hoger

Linux

Als u Chrome voor Linux wilt gebruiken, heeft u het volgende nodig:

• 64-bits Ubuntu 14.04 of hoger, Debian 8 of hoger, openSUSE 13.1 of hoger of Fedora Linux 21 of hoger
  • Een Intel Pentium 4-processor of later met ondersteuning voor SSE2

Installatieproblemen met Chrome oplossen

Bekijk hoe u installatieproblemen met Chrome kunt oplossen. Of hoe u problemen kunt oplossen met websites die niet worden geladen.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.