Google-apps updaten

Houd uw Google-apps up-to-date om ervoor te zorgen dat u beschikt over de meest stabiele en veilige versies. Het updateproces is afhankelijk van uw besturingssysteem.

Windows updaten

Windows gebruikt Google Update om apps zoals Google Chrome en Google Earth te updaten. U krijgt geen nieuwe vensters te zien, maar 'GoogleUpdate.exe' wordt uitgevoerd.

Google Update, of Omaha, controleert ook op beschikbare updates.

Informatie over het oplossen van problemen met Google Update.

Mac updaten

Voor het updaten van Google-apps op Apple-computers kan Google Software Update de volgende processen uitvoeren:

• GoogleSoftwareUpdateAgent
  • GoogleSoftwareUpdateDaemon

Wijzigen wanneer updates worden opgehaald

Wijzigen hoeveel updatecontroles worden uitgevoerd

Plak de code in de Terminal om te wijzigen wanneer updates worden opgehaald.

Als de updates een tijdelijke wijziging zijn, moet u eerst uw huidige instellingen noteren:

$ defaults read com.google.Keystone.Agent checkInterval

Wijzigen hoe vaak Google Software Update controleert op updates:

$ defaults write com.google.Keystone.Agent checkInterval <frequentie>

waarbij <frequentie> de verstreken tijd in seconden tussen controles is.

Opmerking: Het maximuminterval is 24 uur.

Uw eerdere instellingen herstellen:

$ defaults write com.google.Keystone.Agent checkInterval <eerdere waarde>

waarbij <eerdere waarde> de waarde van de bovenstaande opdracht 'read' is.
De updates zelf uitvoeren

Alle Google-apps updaten:

1. Open Finder.
  2. Selecteer Ga > Ga naar map boven aan het scherm.
  3. Ga naar een van de onderstaande locaties. Als een van de locaties niet wordt weergegeven, probeert u de andere:
    • /Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/
    • ~/Library/Google/GoogleSoftwareUpdate/GoogleSoftwareUpdate.bundle/Contents/Resources/
  4. Dubbelklik op CheckForUpdatesNow.command.
  5. Wacht op het bericht '[Proces voltooid]' in Terminal.
  6. Sluit Terminal af.
Er kan ook een venster voor Google Software Update worden weergegeven.

Laura is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Laat feedback over de pagina voor haar achter.