Installatieproblemen met Chrome oplossen

Als u installatieproblemen met Chrome wilt oplossen, zoekt u hieronder naar uw probleem en volgt u de stappen.

Een offline installatieprogramma voor Windows gebruiken voor Google Chrome

Als u Chrome niet kunt downloaden, kunt u offline installatieprogramma's gebruiken.

1. Selecteer een installatieprogramma voor Chrome:
  2. Open het bestand.
  3. Volg de instructies om de installatie te voltooien.
  4. Als u problemen ondervindt met de installatie, kunt u het Helpcentrum van Chrome bezoeken.

Na installatie probeert Chrome te updaten zodra er een nieuwere versie beschikbaar is.

Als Chrome niet automatisch wordt geüpdatet, volgt u de bovenstaande stappen om nieuwere versies van Chrome handmatig te downloaden.

Controleer of er nieuwe Google Chrome-releases zijn.

Fout 1603 en 0x00000643 in Windows

Als u een app voor het eerst installeert en een van deze fouten wordt weergegeven, meldt u dit probleem op het Helpforum van de Chrome-app.

Als er een fout wordt weergegeven nadat een app is geïnstalleerd:

1. Ga naar Microsoft Fix it.
  2. Klik op Downloaden.
  3. Voer het programma uit.
  4. Volg de instructies om het probleem op te lossen.
Kan geen verbinding maken met internet in Windows

Als u geen verbinding kunt maken vanwege uw firewall, antivirussoftware of proxy

U lost dit probleem op door de firewall, antivirussoftware of proxy toe te voegen aan de lijst met uitzonderingen van uw beveiligingssoftware. Als u Windows Firewall gebruikt, volgt u de onderstaande stappen:

1. Klik op de Windows-taakbalk op Start en vervolgens Configuratiescherm en vervolgens Windows Firewall.
  2. Selecteer Uitzonderingen.
  3. Klik op Programma toevoegen en vervolgens Bladeren.
  4. Selecteer Deze computer aan de linkerkant.
  5. Klik op Lokale schijf (C:).
  6. Open Documents and Settings.
  7. Open de map met uw gebruikersnaam.
  8. Klik op Local Settings en vervolgens Application Data en vervolgens Google en vervolgens Update.
  9. Selecteer de map met het hoogste nummer.
  10. Selecteer googleupdate.exe.

Als u andere firewallsoftware gebruikt, gaat u naar de website van de betreffende softwareontwikkelaar voor informatie over hoe u deze kunt toevoegen aan uw lijst met uitzonderingen.

Als u geen verbinding kunt maken vanwege een niet-ondersteunde proxyserver

Controleer of uw proxy wordt ondersteund:

• Negotiate-verificatieschema, waaronder Kerberos en NTLM.
  • Proxy's met geïntegreerde verificatie, mits met toestemming om die proxy te gebruiken.

De Background Intelligent Transfer Service (BITS) van de computer start niet

Controleer of BITS is ingeschakeld:

1. Klik op de Windows-taakbalk op Start en vervolgens Instellingen en vervolgens Configuratiescherm en vervolgens Systeembeheer en vervolgens Services.
  2. Selecteer Background Intelligent Transfer Service.
  3. Klik in het menu op Background Intelligent Transfer Service en vervolgens Eigenschappen.
  4. Controleer in het gedeelte Algemeen of Opstarttype is ingesteld op Automatisch of Handmatig. Deze instelling moet niet uitgeschakeld zijn.

Als u problemen blijft ondervinden, controleert u of u het volgende kunt bewerken: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\

Toegang krijgen om te kunnen bewerken:

1. Klik met de rechtermuisknop op de map.
  2. Selecteer Eigenschappen.
  3. Vink bij Algemeen de optie Alleen-lezen aan.
  4. Klik op OK.

Neem contact op met uw systeembeheerder als u dit selectievakje niet kunt aanvinken.

De installatie-app wordt niet gevonden

U kunt dit probleem als volgt oplossen:

1. Klik op de Windows-taakbalk op Start en vervolgens Uitvoeren.
  2. Typ regedit in het venster Uitvoeren.
  3. Klik op OK.
  4. Open het volgende in het venster Registereditor: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Google\Update\Clients\.
  5. Open het volgende in het venster Registereditor: HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Google\Update\Clients\.
  6. Klik met de rechtermuisknop op {430FD4D0-B729-4F61-AA34-91526481799D}.
  7. Selecteer Verwijderen in het menu.
  8. Kies Registereditor.
  9. Installeer de app opnieuw.

Neem contact op met uw systeembeheerder voor hulp.

Fout 0x80070070 in Windows

Uw systeemschijf is vol. Los dit op door ruimte vrij te maken op uw systeemschijf (doorgaans de C-schijf).

Het uitvoeren van GoogleCrashHandler.exe stoppen in Windows

GoogleCrashHandler.exe verzendt informatie over crashes naar Google als deze van toepassing zijn op uw Google-apps.

Als u deze crashinformatie niet wilt verzenden naar Google, schakelt u het verzenden van gebruiksstatistieken vanaf uw computer uit.

Ga naar het Helpcentrum van de app voor meer informatie.

De installatie is mislukt omdat uw versie van Windows niet wordt ondersteund

Als er in een foutmelding wordt aangegeven dat het besturingssysteem niet wordt ondersteund, kan dit betekenen dat het installatieprogramma uw besturingssysteem niet ondersteunt.

Controleer of uw besturingssysteem momenteel wordt ondersteund.

Google Chrome is al geïnstalleerd voor alle gebruikers op uw Windows-computer

Google Chrome is al geïnstalleerd op uw computer. De versie van Chrome die u al heeft, wordt geopend.

Als u een andere versie van Chrome wilt gebruiken, verwijdert u Google Chrome en downloadt en installeert u dit opnieuw.

Kan niet installeren omdat u geen beheerder bent in Windows

Controleer of u beheerder bent:

1. Klik op de Windows-taakbalk op Start en vervolgens Uitvoeren.
  2. Typ: control userpasswords2
  3. Klik op OK.
  4. Controleer of uw gebruikersnaam tot 'De groep Administrators' behoort.

Neem contact op met uw systeembeheerder voor beheerderstoegang.

Kan niet installeren

Als er een fout wordt weergegeven tijdens het installeren of updaten van uw app, kunt u als volgt hulp krijgen:

Fout 4, 7, 12, 13, 31, 35, 57, 102 of 103

Als u problemen ondervindt met het installeren van Chrome op uw computer, krijgt u mogelijk een van de volgende foutmeldingen te zien:

• Fout 4: er staat al een nieuwere versie van Chrome op de computer.
  • Fouten 7, 12, 13, 35, 57, 102, 103: de installatie is om onbekende redenen mislukt.
  • Fout 31: kan Chrome niet opnieuw installeren.

U kunt de onderstaande oplossingen proberen.

Stap 1: Controleer of er voldoende ruimte beschikbaar is op de harde schijf van uw computer

Er kan een probleem optreden als er niet voldoende ruimte voor Chrome beschikbaar is op uw computer.

1. Maak ruimte vrij op de harde schijf door onnodige bestanden (zoals tijdelijke bestanden, bestanden in het cachegeheugen of oude documenten en programma's) te verwijderen.
  2. Download Chrome opnieuw via google.com/chrome.
  3. Probeer Chrome opnieuw te installeren.

Stap 2: Schakel uw antivirussoftware uit

Sommige antivirussoftware voorkomt dat Google Chrome kan worden geïnstalleerd op de computer.

1. Schakel uw antivirussoftware uit.
  2. Download Chrome opnieuw via google.com/chrome.
  3. Probeer Chrome opnieuw te installeren.
  4. Schakel de antivirussoftware weer in.

Als u Google Chrome niet kunt installeren wanneer uw antivirussoftware is uitgeschakeld, moet u uw antivirussoftware mogelijk upgraden.

Stap 3: Download Chrome opnieuw

U heeft mogelijk de update- en installatie-assistent verwijderd.

1. Zorg ervoor dat u aan de systeemvereisten voldoet.
  2. Download Chrome opnieuw via google.com/chrome.
  3. Probeer Chrome opnieuw te installeren.

Als u op uw computer deze stappen niet kunt voltooien, neemt u contact op met de persoon die de beheerdersrechten van uw computer heeft om de Chrome-update te voltooien.

Werkt het nog steeds niet? Ga voor meer hulp naar het Helpforum van Chrome. Of bekijk informatie over het oplossen van updateproblemen met Chrome.

Megan is Google Chrome-expert en auteur van deze Help-pagina. Help haar dit artikel te verbeteren door hieronder feedback achter te laten.