Chromen asennusongelmien korjaaminen

Kokeile näitä keinoja, jos näet virheilmoituksen yrittäessäsi ladata ja asentaa Google Chromen.

Yleiset asennusvirheiden korjauskeinot

1. Varmista, että internetyhteytesi toimii. Jos internetyhteytesi on epävakaa, lue lisätietoja internetyhteyden vakausongelmien ratkaisemisesta.
  2. Varmista, että laitteesi täyttää järjestelmävaatimukset.
  3. Lataa asennustiedosto uudelleen osoitteesta google.com/chrome. Asenna Chrome uudelleen tiedoston avulla.
  4. Jos asentaminen ei vieläkään onnistu, kokeile offline-asennuskeinoa:

Tiettyjen virheiden korjaaminen

Virheet 1603 ja 0x00000643 Windowsissa

Jos asennat sovelluksen ensimmäistä kertaa ja näet jonkin näistä virheistä, ilmoita ongelmasta täällä: Chromen ohjefoorumi.

Jos näet virheilmoituksen asennettuasi sovelluksen:

1. Siirry Microsoftin korjaussivulle.
  2. Valitse Lataa.
  3. Suorita ohjelma.
  4. Korjaa ongelma annettujen ohjeiden mukaan.
Internetyhteyden muodostaminen ei onnistu Windowsilla

Jos yhteyttä ei voi muodostaa palomuurin, viruksentorjuntaohjelmiston tai välityspalvelimen vuoksi

Korjaa ongelma lisäämällä palomuuri, viruksentorjuntaohjelmisto tai välityspalvelin suojausohjelmistosi poikkeusluetteloon. Jos käytät Windows-palomuuria, seuraa näitä ohjeita:

1. Klikkaa Windows-tietokoneen Käynnistä-valikkoa: Käynnistä-valikko tai Käynnistä-valikko.
  2. Avaa Windowsin Asetukset-sovellus.
  3. Kirjoita Etsi asetus ‑hakukenttään Palomuuri.
  4. Valitse Salli sovelluksen tietoliikenne Windowsin palomuurin läpi.
  5. Valitse Muuta asetuksia.
  6. Valitse Salli toinen sovellus ja sitten Selaa.
  7. Kirjoita yläreunan hakuikkunaan %ProgramFiles(x86)%\Google\Update.
  8. Valitse kansio, jolla on suurin numero.
  9. Valitse GoogleUpdate.exe ja sitten Lisää.

Jos käytät toista palomuuriohjelmistoa, katso ohjelmistokehittäjän sivustolta, miten palomuuri lisätään poikkeusluetteloon.

Jos yhteyden muodostaminen ei onnistu, koska välityspalvelintasi ei tueta

Tarkista, käytätkö tuettua välityspalvelinta:

• Neuvottele todennus, kuten Kerberos tai NTLM.
  • Käytä integroitua todennusta, jos sinulla on lupa käyttää kyseistä välityspalvelinta.

Tietokoneen Background Intelligent Transfer Service (BITS) ‑palvelu ei käynnisty

Varmista, että BITS on käytössä:

1. Klikkaa Windows-tietokoneen Käynnistä-valikkoa: Käynnistä-valikko tai Käynnistä-valikko.
  2. Valitse Ohjauspaneeli ja sitten Järjestelmä ja suojaus ja sitten Valvontatyökalut ja sitten Palvelut.
    • Jos käytä Windows 10:tä, valitse Windows-järjestelmä ja sitten Ohjauspaneeli ja sitten Järjestelmä ja suojaus ja sitten Valvontatyökalut ja sitten Palvelut.
  3. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella Background Intelligent Transfer Service ‑kohtaa.
  4. Valitse Ominaisuudet.
  5. Katso Yleiset-osiosta, onko Käynnistystapa-valinta Automaattinen (lykätty käynnistys), Automaattinen tai Manuaalinen. Varmista, ettei asetusta ole poistettu käytöstä.

Jos ongelma ei ratkennut, tarkista, voitko muokata kohdetta C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Network\Downloader\.

Saat kohteen muokkausoikeuden seuraavasti:

1. Klikkaa kansiota hiiren kakkospainikkeella.
  2. Valitse Ominaisuudet.
  3. Ota Yleistä-kohdassa käyttöön Vain luku.
  4. Valitse OK.

Jos et voi valita ruutua, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Sovellusten asentaminen Microsoft Storen ulkopuolelta ei onnistu

Jos et voi asentaa Chromea Windows-tietokoneelle, tietokoneesi voi olla S-tilassa. Lisätietoja S-tilasta ja Chromen asentamisesta on Microsoft-ohjekeskuksessa.

Asennussovellusta ei löydy Windowsista
  1. Klikkaa Windows-tietokoneen Käynnistä-valikkoa: Käynnistä-valikko tai Käynnistä-valikko.
  2. Valitse Suorita.
  3. Kirjoita Suorita-ikkunaan regedit.
  4. Valitse OK ja sitten Kyllä.
  5. Avaa Rekisterieditori-ikkunasta HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\WOW6432Node\Google\Update\Clients\.
    • Jos et näe sovellusta tämän avaimen kohdalla, kokeile hakua HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Google\Update\Clients.
  6. Klikkaa hiiren kakkospainikkeella kohtaa 430FD4D0-B729-4F61-AA34-91526481799D.
  7. Valitse Poista.
  8. Sulje Rekisterieditori.
  9. Asenna Chrome uudelleen.

Jos tarvitset apua, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Virhe 0x80070070 Windowsissa

Järjestelmäasema on täynnä. Korjaa ongelma vapauttamalla tilaa järjestelmäasemalta (tämä on yleensä asema C).

GoogleCrashHandler.exen suorittamisen estäminen Windowsissa

GoogleCrashHandler.exe lähettää Googlelle tietoja kaatumisista, jotka vaikuttavat Google-sovelluksiisi.

Jos et halua lähettää kaatumistietoja Googlelle, voit poistaa käyttötilastojen lähettämisen käytöstä tietokoneellasi.

Katso lisätietoja tuotteen ohjekeskuksesta.

Asennus epäonnistui, koska käyttämääsi Windows-versiota ei tueta

Jos näet Käyttöjärjestelmää ei tueta ‑virheen, asennusohjelma ei ehkä tue käyttöjärjestelmääsi.

Tarkista, tuetaanko käyttöjärjestelmääsi tällä hetkellä.

Google Chrome on jo asennettuna kaikille Windows-tietokoneen käyttäjille

Google Chrome on jo asennettu tietokoneellesi. Chromen asennettu versio käynnistyy.

Jos haluat käyttää jotakin muuta Chromen versiota, poista Google Chrome ja lataa ja asenna se uudelleen.

Asentaminen ei onnistu, koska et ole järjestelmänvalvoja Windowsissa

Tarkista näin, oletko järjestelmänvalvoja:

1. Klikkaa Windows-tietokoneen Käynnistä-valikkoa: Käynnistä-valikko tai Käynnistä-valikko.
  2. Valitse Suorita.
  3. Kirjoita control userpasswords2.
  4. Valitse OK.
  5. Tarkista, näkyykö nimesi kohdalla Järjestelmänvalvojat-ryhmä.

Ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan, jos haluat järjestelmänvalvojan oikeudet.

Virhe 4, 7, 12, 13, 31, 35, 57, 102 tai 103

Jos sinulla on ongelmia Chromen asentamisessa tietokoneellesi, saatat nähdä jonkin seuraavista virheilmoituksista:

• Virhe 4: tietokoneella on jo Chromen uudempi versio.
  • Virhe 7, 12, 13, 35, 57, 102 ja 103: asennus epäonnistui tuntemattoman syyn vuoksi.
  • Virhe 31: Chromen asentaminen uudelleen epäonnistui.

Kokeile alla olevia korjausehdotuksia.

Vaihe 1: Tarkista, että tietokoneellasi on riittävästi tilaa

Ongelman syynä saattaa olla se, että tietokoneellasi ei ole riittävästi tallennustilaa Chromelle.

1. Vapauta kiintolevytilaa poistamalla tarpeettomia tiedostoja, kuten tilapäistiedostoja, selaimen välimuistitietoja tai vanhoja tiedostoja ja ohjelmia.
  2. Lataa Chrome uudelleen osoitteesta google.com/chrome.
  3. Yritä uudelleenasennusta.

Vaihe 2: Poista virustorjuntaohjelmisto käytöstä

Jotkin virustorjuntaohjelmistot voivat estää Google Chromen asentamisen tietokoneelle.

1. Poista virustorjuntaohjelmisto käytöstä.
  2. Lataa Chrome uudelleen osoitteesta google.com/chrome.
  3. Yritä uudelleenasennusta.
  4. Ota virustorjuntaohjelmisto taas käyttöön.

Jos Google Chromen asennus ei onnistu, vaikka virustorjuntaohjelmisto on poistettu käytöstä, sinun täytyy ehkä päivittää virustorjuntaohjelmisto.

Vaihe 3: Lataa Chrome uudelleen

Lataa Chrome uudelleen osoitteesta google.com/chrome. Yritä uudelleenasennusta.

Jos et voi suorittaa näitä vaiheita, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.

Asennus ei onnistu

Jos saat virheilmoituksen sovellusta asennettaessa tai päivitettäessä, toimi näin:

Eikö ongelma ratkennut? Saat lisätietoja täältä: Chromen ohjefoorumi Voit myös katsoa, miten voit korjata Chromen päivitysongelmia.