Åtgärda problem med installationen av Google Chrome

Om det inte går att installera Chrome på datorn kan något av följande felmeddelanden visas:

• Fel 4: Det finns redan en senare version av Chrome på datorn.
  • Fel 7, 12, 13, 35, 57, 102, 103: Installationen misslyckades av okänd anledning.
  • Fel 31: Det gick inte att installera om Chrome.

Testa de möjliga lösningarna nedan.

1 Kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme på hårddisken

Problem kan uppstå om det inte finns tillräckligt med utrymme för Chrome på datorn.

Frigör utrymme på hårddisken genom att ta bort onödiga filer, till exempel tillfälliga filer, filer i webbläsarens cacheminne och gamla dokument och program. Ladda sedan ned Chrome på nytt från google.com/chrome och testa att göra om installationen.

2 Inaktivera antivirusprogrammet

Vissa antivirusprogram kan förhindra att Google Chrome installeras på datorn. Du kan kontrollera om datorns antivirusprogram orsakar problemet genom att stänga av det. Ladda sedan ned Chrome på nytt från google.com/chrome och testa att göra om installationen. Glöm inte att aktivera antivirusprogrammet igen efteråt.

Om det inte går att installera Google Chrome när antivirusprogrammet är avstängt kan du behöva uppgradera antivirusprogrammet.

3 Ladda ned Chrome på nytt

Kanske har du tagit bort uppdateringen och hjälpprogrammet som används för att installera Chrome. Kolla i så fall att systemkraven är uppfyllda och ladda sedan ned Chrome på nytt från google.com/chrome och testa att göra om installationen.

Om du inte är behörig att göra detta måste du be någon som har administratörsbehörighet på datorn att slutföra uppdateringen av Chrome.

Fungerar det fortfarande inte? Du kan få mer hjälp i Chrome Help Forum. Eller läs om hur du åtgärdar problem med uppdateringen av Chrome.