Google Chrome blokkerer nedlastinger

Chrome blokkerer automatisk skadelige nedlastinger som prøver å skape problemer på datamaskinen, for eksempel ved å gjøre følgende:

• gi deg virus
  • lekke private data
  • endre nettleser og datamaskininnstillinger
  • legge til uønskede utvidelser eller verktøylinjer i nettleseren din

Hvorfor ble nedlastingen blokkert?

Det kan være to grunner til at filen du prøvde å laste ned, ble blokkert:

• Vi tror det kan være en skadelig, uønsket eller uvanlig fil.
    • Skadelige filer: Du prøvde å laste ned skadelig programvare.
    • Uønskede filer: Du prøvde å laste ned villedende programvare. Slike programmer er forkledd som nyttige nedlastinger, men kan gjøre uventede endringer på datamaskinen din.
    • Uvanlige filer: Du prøvde å laste ned ukjent og potensielt farlig programvare.
  • Vi har lagt merke til at nettstedet du prøvde å laste ned filen fra, er kjent for å distribuere skadelig programvare.
Mer informasjon for programvareutviklere og eiere av nettsteder

For å bidra til å beskytte brukerne har Google en oppdatert liste over nettsteder som er kjent for å være verter for skadelige nedlastinger, og en liste over klarerte programvareutgivere. Hvis du er programvareutgiver og binærprogrammene dine rapporteres av Chrome, kan du finne ut hvordan du løser problemer med skadelig eller uønsket programvare for nedlastingene dine.