Google Chrome blokkerer enkelte nedlastinger

Chrome blokkerer automatisk farlige nedlastinger og beskytter enheten og kontoene dine mot skadelig programvare og virus. Nedlastingsadvarsler i Chrome hjelper deg med å

• unngå uønskede endringer i innstillingene for nettleseren, datamaskinen og enheten
  • unngå ikke-godkjente handlinger som kan kompromittere de bankkontoene dine og identiteten din på nettet, for eksempel Google-kontoen eller kontoer på sosiale medier
  • forhindre virus
  • beskytte de private dataene dine mot lekkasjer

Når Chrome blokkerer en nedlasting, er du beskyttet og trenger ikke å gjøre noe mer. Du kan fjerne en advarsel fra nedlastingsloggen ved å velge «Slett fra loggen». Hvis du ikke gjør noe, fjerner Chrome den fra loggen etter én time.

Du kan alltid velge å laste ned filer selv om du har fått en advarsel fra Chrome, men du bør ta nedlastingsadvarsler på alvor. Det kan hende at angripere ber deg om å slå av eller ignorere advarsler for å forhindre antivirus fra å fungere. Finn ut hvordan Chrome og Safe Browsing holder nettlesingsdataene dine private.

Hvorfor ble nedlastingen blokkert?

Det kan være flere grunner til at filen du prøvde å laste ned, ble blokkert:

Farlig:

• Skadelig programvare
  • Villedende programvare som kan gjøre uønskede endringer på enheten eller datamaskinen

Mistenkelig:

• Uvanlig eller ukjent fil
  • Filer som kan prøve å unngå å bli oppdaget, for eksempel ved å skjule skadelig programvare eller virus i arkivfiler som .zip eller .rar, muligens beskyttet med passord for å forhindre at det skadelige innholdet blir oppdaget

Ubekreftet: Filer som er lastet ned mens Safe Browsing var avslått. Finn ut hvordan du slår på Safe Browsing igjen.

Usikker:

Slik skanner du etter skadelig programvare

Viktig: Safe Browsing med økt beskyttelse må være på.

Hvis en fil du vil laste ned, blir identifisert som mistenkelig, kan du sende den til Google Safe Browsing for ytterligere sikkerhetskontroller. Når du skanner filer for å se etter skadelig programvare, bidrar dette til å fastslå om filene er farlige.

• Hvis filen er et arkiv, for eksempel en .zip-, .7z- eller .rar-fil, og den er beskyttet med passord, kan du sende filen og passordet til Safe Browsing, slik at filen kan åpnes og skanningen kan fullføres.
  • Opplastede filer – og eventuelle filpassord – slettes fra Safe Browsing kort tid etter skanning.
  • Safe Browsing bruker alle innsamlede data bare for å gi deg bedre nedlastingsbeskyttelse.
Mer informasjon for programvareutviklere og nettstedeiere

For å bidra til å beskytte brukerne har Google en oppdatert liste over nettsteder som er kjent for å være verter for skadelige nedlastinger, og en liste over klarerte programvareutgivere. Hvis du er programvareutgiver og binærprogrammene dine flagges av Chrome, kan du finne ut hvordan du løser problemer med skadelig eller uønsket programvare knyttet til nedlastingene dine.

Chrome kan også blokkere usikre nedlastinger fra sikre nettsteder. Hvis du ikke får lastet ned filer fra nettstedet ditt, kan du finne ut hvordan du unngår blandet innhold og blandede nedlastinger på nettstedet.