Google Chrome blokkeert bepaalde downloads

Chrome blokkeert automatisch downloads die problemen op je apparaat of in je online accounts kunnen veroorzaken, zoals:

• Virussen
  • Je privégegevens lekken
  • Je browserinstellingen wijzigen
  • De instellingen op je computer of apparaat wijzigen
  • Ongewenste extensies of werkbalken toevoegen aan je browser
  • Niet-goedgekeurde acties uitvoeren in je Google-account

Waarom de download is geblokkeerd

Je bestandsdownload kan om een van de volgende redenen worden geblokkeerd:

• We denken dat de download een schadelijk, ongewenst, ongebruikelijk of niet-beveiligd bestand is.
    • Schadelijk: Je hebt geprobeerd malware te downloaden.
    • Ongewenst: Je hebt geprobeerd misleidende software te downloaden. Dit programma, vermomd als nuttige download, kan onverwachte wijzigingen aanbrengen op je computer of apparaat.
    • Ongebruikelijk: Je hebt geprobeerd onbekende en potentieel gevaarlijke software te downloaden.
    • Niet beveiligd: Je hebt geprobeerd een bestand of programma te downloaden dat niet beveiligd is, maar wel is gestart op een beveiligde pagina. In sommige gevallen kun je toch downloaden.
  • We hebben vastgesteld dat de website waarvan je het bestand hebt geprobeerd te downloaden, erom bekend staat malware te verspreiden.
  • Je gebruikt Safe Browsing met geoptimaliseerde beveiliging.
Meer informatie voor softwareontwikkelaars en website-eigenaren

Ter bescherming van gebruikers houdt Google een lijst met websites bij waarvan bekend is dat ze schadelijke downloads hosten, evenals een lijst met vertrouwde software-uitgevers. Als je software-uitgever bent en je binaire bestanden zijn gemarkeerd door Chrome, kun je meer informatie bekijken over hoe je problemen met malware of ongewenste software oplost met betrekking tot je downloads.

Chrome kan ook niet-beveiligde downloads van beveiligde sites blokkeren. Als je geen bestanden kunt downloaden van je site, bekijk je meer informatie over hoe je gemengde content en downloads op je site vermijdt.