Google Chrome estää joitain latauksia

Chrome estää automaattisesti haitalliset lataukset, jotka voivat pyrkiä aiheuttamaan ongelmia laitteellesi tai verkkotileillesi. Ne voivat esimerkiksi yrittää

• tartuttaa viruksia
  • vuotaa henkilökohtaisia tietojasi
  • muuttaa selainasetuksiasi
  • muuttaa tietokoneesi tai laitteesi asetuksia
  • lisätä selaimeen ei-toivottuja laajennuksia tai työkalupalkkeja.
  • tehdä Google-tililläsi luvattomia toimintoja.

Miksi lataus estettiin

Tiedostolatauksen estämiselle voi olla monia syitä:

• Tiedosto saattaa olla haitallinen, ei-toivottu, epätavallinen tai suojaamaton.
    • Haitallinen: Yritit ladata haittaohjelman.
    • Ei-toivottu: Yritit ladata petollisen ohjelman. Ohjelma on naamioitu hyödylliseksi, mutta todellisuudessa se voi tehdä odottamattomia muutoksia tietokoneeseen tai laitteeseen.
    • Epätavallinen: Yritit ladata tuntemattoman ja mahdollisesti haitallisen ohjelman.
    • Suojaamaton: Yritit ladata tiedoston tai ohjelman, joka on suojaamaton mutta käynnistettiin suojatulla sivulla. Joissain tapauksissa voit halutessasi ladata tästä huolimatta.
  • Tiedoston lähdesivuston tiedetään levittävän haittaohjelmia.
  • Käytät parannettua lisäsuojausta.
Lisätietoja ohjelmistojen kehittäjille ja verkkosivustojen omistajille

Suojatakseen käyttäjiä Google ylläpitää listaa verkkosivustoista, joiden tiedetään sisältävän haitallista sisältöä, sekä luotettujen ohjelmistojulkaisijoiden listaa. Jos olet ohjelmistokehittäjä ja Chrome varoittaa binaaritiedostoistasi, katso, miten voit ratkaista latauksiin liittyvät ongelmat, jotka koskevat haittaohjelmia ja ei-toivottuja ohjelmia.

Chrome voi estää vaaralliset lataukset turvallisilta sivustoilta. Jos et voi ladata tiedostoja sivustoltasi, katso miten estät yhdistelmäsisällön ja ‑lataukset sivustollasi.