Google Chrome blokerer visse downloads

Chrome blokerer automatisk farlige downloads og beskytter din enhed og dine konti mod malware og virus. Advarsler om downloads i Chrome hjælper dig med at:

• Undgå uønskede ændringer af dine browser-, computer- eller enhedsindstillinger.
  • Undgå ikke-godkendte handlinger, der kan kompromittere dine finansielle konti og din onlineidentitet, f.eks. din Google-konto eller dine konti på sociale medier.
  • Undgå virus.
  • Beskytte dine private data mod læk.

Når Chrome blokerer en download, er du beskyttet, og du behøver ikke at foretage dig yderligere. Du kan fjerne en advarsel fra din downloadhistorik ved at vælge "Slet fra historik". Hvis du ikke foretager dig noget, fjerner Chrome den fra din historik, når der er gået en time.

Du kan altid vælge at downloade en fil, efter du har modtaget en advarsel fra Chrome, men du skal tage advarsler om downloads alvorligt. Hackere kan bede dig om at deaktivere eller ignorere advarsler med henblik på at undgå, at dit antivirusprogram registrerer usikkert indhold. Se, hvordan Chrome og Beskyttet browsing beskytter dine browserdata.

Derfor blev downloaden blokeret

Der kan være flere årsager til, at din fildownload blev blokeret:

Skadelig:

• Malware (skadelig software)
  • Vildledende software, der kan foretage uønskede ændringer på din enhed eller computer.

Mistænkelig:

• En atypisk eller ukendt fil
  • En fil, der muligvis forsøger at undgå at blive opdaget, f.eks. ved at skjule malware eller virus i arkivfiler såsom .zip- eller .rar-filer. Der kan også tilføjes en adgangskode for at undgå registrering.

Ikke verificeret: Filer, der downloades, mens Beskyttet browsing er deaktiveret. Se, hvordan du aktiverer Beskyttet browsing igen.

Usikker:

Sådan scanner du efter malware

Vigtigt! Udvidet beskyttet browsing skal være aktiveret.

Hvis en fil, du vil downloade, identificeres som mistænkelig, kan du sende den til yderligere tjek hos Google Beskyttet browsing. Når du scanner en fil for malware, er det nemmere for dig at tjekke, om den er skadelig.

• Hvis filen er et arkiv, f.eks. en .zip-, .7z- eller .rar-fil, og den er beskyttet af en adgangskode, kan du sende filen og adgangskoden til Beskyttet browsing, så filen kan åbnes, og scanningen kan gennemføres.
  • Uploadede filer – og eventuelle filadgangskoder – slettes fra Beskyttet browsing, kort tid efter at de er blevet scannet.
  • Alle indsamlede data bruges kun af Beskyttet browsing til at give dig bedre beskyttelse ved downloads.
Yderligere oplysninger til softwareudviklere og ejere af websites

Google forsøger at beskytte brugerne ved at føre en liste over websites, der er kendt for at indeholde skadelige downloads, samt en liste over softwareudgivere, der er tillid til. Hvis du er softwareudgiver, og Chrome markerer dine binære programmer, kan du få flere oplysninger om, hvordan du løser malwareproblemer eller problemer med uønsket software i forbindelse med dine downloads.

Chrome kan også blokere usikre downloads fra sikre websites. Hvis du ikke kan downloade filer fra dit website, kan du se, hvordan du undgår blandet indhold og downloads på dit website.