Google Chrome bloqueja algunes baixades

Chrome bloqueja automàticament les baixades perilloses i protegeix el dispositiu i els comptes del programari maliciós i dels virus. Els advertiments sobre baixades a Chrome us ajuden a:

• Evitar que es facin canvis no desitjats a la configuració del navegador, de l'ordinador o del dispositiu.
  • Evitar accions no aprovades que podrien posar en perill els teus comptes financers i la teva identitat en línia, com ara el teu Compte de Google o els teus comptes de mitjans socials.
  • Evitar els virus.
  • Evitar que les vostres dades privades es filtrin.

Quan Chrome bloqueja una baixada, us protegeix i no cal que feu res més. Podeu suprimir un advertiment de l'historial de baixades seleccionant "Suprimeix de l'historial". Si no feu res, Chrome el suprimirà de l'historial al cap d'una hora.

Sempre podeu optar per baixar un fitxer després de rebre un advertiment de Chrome, però us recomanem que us prengueu els advertiments de baixades molt seriosament. És possible que els atacants us demanin que desactiveu o ignoreu els advertiments per evitar que els antivirus els detectin. Obteniu informació sobre com Chrome i Navegació segura mantenen la privadesa de les vostres dades de navegació.

Motiu del bloqueig de la baixada

La baixada de fitxers es pot bloquejar per un d'aquests motius:

Baixada perillosa:

• Programari maliciós.
  • Programari enganyós que podria fer canvis no desitjats al dispositiu o a l'ordinador.

Baixada sospitosa:

• Un fitxer poc habitual o desconegut.
  • Un fitxer que pot provar d'evadir la detecció, per exemple, amagant programari maliciós o virus dins de fitxers d'arxiu, com ara .zip o .rar. També pot incloure una contrasenya per evitar la detecció.

Baixada no verificada: fitxers que es baixen mentre la funció Navegació segura està desactivada. Obteniu informació sobre com podeu tornar a activar Navegació segura.

Baixada no segura:

Com es poden utilitzar les anàlisis de programari maliciós

Important: l'opció Navegació segura millorada ha d'estar activada.

Si un fitxer que voleu baixar s'identifica com a sospitós, podeu enviar-lo a Navegació segura de Google per comprovar-ne la seguretat. Analitzar un fitxer per detectar programari maliciós us permet comprovar si és perillós.

• Si el fitxer és un arxiu, com ara un fitxer .zip, .7z o .rar, i està protegit amb una contrasenya, podeu enviar el fitxer i la contrasenya a Navegació segura perquè el fitxer es pugui obrir i completar l'anàlisi.
  • Els fitxers penjats (i les contrasenyes dels fitxers, si escau) se suprimeixen de Navegació segura poc després d'analitzar-los.
  • Navegació segura només utilitza les dades recollides per proporcionar-vos més protecció per a les baixades.
Més informació per a desenvolupadors de programari i propietaris de llocs web

Per tal de protegir els usuaris, Google manté una llista de llocs web que se sap que allotgen baixades malicioses i una llista d'editors de programari de confiança. Si sou editor de programari i Chrome marca els vostres fitxers binaris, podeu obtenir informació sobre com se solucionen els problemes de programari maliciós o de programari no desitjat relacionats amb les baixades.

És possible que Chrome també bloquegi les baixades no segures de llocs web segurs. Si no podeu baixar fitxers del vostre lloc web, obteniu informació sobre com podeu evitar contingut mixt i baixades al lloc web.