Använda eller åtgärda Flash-ljud och Flash-video

Med hjälp av pluginprogrammet Adobe Flash kan du spela upp Flash-ljud och Flash-video i Chrome på datorer.

Obs! Från och med slutet av 2020 erbjuder Adobe inte längre Flash. Besök Chrome-bloggen om du vill veta mer om hur Chrome fungerar med Flash fram till 2020.

Låta webbplatser spela upp videor, animationer och spel i Flash

Tillåt bara Flash på webbplatser som du litar på. På vissa webbplatser kan Adobe Flash Player användas till att skada din dator.

Dina Flash-inställningar sparas inte när du avslutar Chrome. Nästa gång du öppnar Chrome måste du tillåta Flash igen för webbplatser som du har lagt till tidigare.

1. Klicka på Klicka för att aktivera Adobe Flash Player när du besöker en betrodd sida med Flash-innehåll.
  2. Klicka på Tillåt.

Flash krävs för att webbplatsen ska fungera

Om en webbplats inte fungerar kan du behöva ändra inställningarna så att Flash tillåts.

1. Klicka på låset Lås eller informationssymbolen Information till vänster om webbadressen.
  2. Klicka på Webbplatsinställningar.
  3. Klicka på Tillåt i den nya fliken till höger om Flash.
  4. Återgå till webbplatsen och läs in sidan igen.

Ändra Flash-inställningar

Blockera alla webbplatser från att använda Flash

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Avancerat längst ned.
  4. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  5. Klicka på Flash.
  6. Inaktivera Fråga först (rekommenderas) högst upp.

Ta bort en webbplats som du har blockerat eller tillåtit

1. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  2. Klicka på Avancerat längst ned.
  3. Klicka på Innehållsinställningar under Sekretess och säkerhet.
  4. Klicka på Flash.
  5. Klicka på Ta bort Ta bort till höger om webbplatsen.

Åtgärda problem med Flash

Använd felsökningsanvisningarna nedan om Flash inte fungerar eller om följande felmeddelanden visas:

• Adobe Flash har blockerats eftersom det är inaktuellt
  • Det gick inte att läsa in pluginprogrammet
  • Följande pluginprogram blockerades på den här sidan.
  • Det här pluginprogrammet stöds inte
  • Ett pluginprogram (Shockwave Flash) svarar inte

Steg 1: Aktivera Flash

Tillåt bara Flash på webbplatser som du litar på.

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök webbplatsen där videon eller spelet finns.
  3. Klicka på låset Lås eller informationssymbolen Information till vänster om webbadressen.
  4. Klicka på Webbplatsinställningar.
  5. Klicka på Tillåt i den nya fliken till höger om Flash.
  6. Återgå till webbplatsen och läs in sidan igen.

Steg 2: Uppdatera Flash

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv chrome://components i adressfältet högst upp och tryck på Retur.
  3. Titta efter Adobe Flash Player.
  4. Klicka på Sök efter uppdatering.
  5. Om det står Komponenten har inte uppdaterats eller Komponenten har uppdaterats har du redan den senaste versionen.
  6. Öppna sidan med Flash-innehållet igen. Om den inte öppnas automatiskt klicka du på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.

Steg 3: Uppdatera Chrome

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Uppdatera Google Chrome. Om alternativet inte visas har du redan den senaste versionen.
  4. Klicka på Starta om.
Går det inte att uppdatera Chrome? Läs mer om hur du åtgärdar uppdateringsproblem i Chrome.

Steg 4: Installera om Flash

Det är viktigt att du bara installerar Flash från Adobes webbplats.
  1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök adobe.com/go/chrome.
  3. Välj datorns operativsystem under steg 1.
  4. Välj alternativet där det står PPAPI under steg 2.
  5. Klicka på Ladda ned nu och följ anvisningarna för att installera Flash.

Åtgärda andra problem med Flash

Felmeddelandet Följande pluginprogram har kraschat eller plugin-ikonen visas Plugin

1. Om Flash inte startar på nytt automatiskt tvångsavslutar du det så här:
    1. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
    2. Klicka på Fler verktyg och sedan Aktivitetshanteraren.
    3. Välj Plugin: Shockwave Flash.
    4. Klicka på Avsluta processen.
  2. Stäng aktivitetshanteraren och öppna sidan med Flash-innehållet igen.
  3. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster.

Flash-inställningarna visas inte

När du använder en enhet på jobbet eller i skolan kan det hända att organisationen inte tillåter att du ändrar Flash-inställningarna.

Det går inte att ändra inställningarna för Flash

När du använder en enhet på jobbet eller i skolan kan det hända att organisationen inte tillåter att du ändrar Flash-inställningarna.

Om du är administratör för en arbetsplats, skola eller annan grupp läser du mer om att hantera organisationens standardinställningar för Flash.