Adobe Flash fungerar inte

Använd felsökningsstegen nedan om Adobe Flash inte fungerar eller om följande felmeddelanden visas:

• Adobe Flash har blockerats eftersom pluginprogrammet är inaktuellt.
  • Det gick inte att läsa in pluginprogrammet.
  • Följande pluginprogram blockerades på den här sidan.

Flash fungerar inte i Chrome på mobila enheter.

Steg 1: Aktivera Adobe Flash Player

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger och sedan Inställningar.
  3. Klicka på Visa avancerade inställningar längst ned.
  4. Klicka på Innehållsinställningar i avsnittet Sekretess.
  5. Under Flash väljer du Fråga först innan webbplatser tillåts köra Flash.
  6. Klicka på Klar längst ned.

Om du har ställt in att webbplatsen måste fråga först men ingen fråga visas när du besöker en webbsida gör du så här:

1. Klicka på ikonen till vänster om webbadressen: ett lås Lås, en informationssymbol Information eller en varning Farlig.
  2. Klicka på pilarna Pilar bredvid Flash.
  3. Välj Tillåt alltid på den här webbplatsen.
  4. Läs in webbsidan igen.

Steg 2: Uppdatera Adobe Flash Player

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Skriv chrome://components i adressfältet högst upp och tryck på Retur.
  3. Klicka på Sök efter uppdateringar underAdobe Flash Player.
  4. Öppna sidan med Flash-innehållet igen. Klicka på Läs in igen Läs in igen uppe till vänster om det inte läses in automatiskt.

Steg 3: Kontrollera om Chrome behöver uppdateras

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Klicka på Mer Mer uppe till höger.
  3. Klicka på Uppdatera Google Chrome. Om alternativet inte visas har du redan den senaste versionen.
  4. Klicka på Starta om.

Går det inte att uppdatera Chrome? Läs mer om hur du åtgärdar uppdateringsproblem i Chrome.

Steg 4: Installera Flash Player från Adobes webbplats

1. Öppna Chrome på datorn.
  2. Besök http://www.adobe.com/go/chrome.
  3. Välj datorns operativsystem under steg 1.
  4. Välj alternativet som visar PPAPI under steg 2.
  5. Klicka på Ladda ned nu och följ anvisningarna för att installera Adobe Flash Player.

Information för administratörer

Allvarliga sårbarheter upptäcks regelbundet i Adobe Flash Player och används snabbt i kit som utnyttjar dessa sårbarheter. Läs mer om säkerhet i Adobe.

Uppdatera Chrome till den senaste versionen i hela organisationen och konfigurera support för Flash. Vi rekommenderar att du tillåter att Chrome uppdateras automatiskt.

När uppdateringar är inaktiverade kan innehåll blockeras om Flash-versionen inte är säker. Om det sker blir du ombedd att uppdatera Chrome. Du kan undvika att bli ombedd genom att tillämpa policyn AllowOutdatedPlugins, men vi rekommenderar att du i stället uppdaterar Chrome till den senaste versionen.